Αρχαίοι μύθοι με μεταμοντέρνα αμφίεση, διαχρονικές αυταπάτες με υπερσύγχρονα προσωπεία, ελεγείες που εναλλάσσονται με σάτιρες, βιοτεχνολογικά επιτεύγματα που άλλοτε μεταμορφώνουν την ύπαρξη και άλλοτε επιβεβαιώνουν την αιώνια επιστροφή.
Πάνω και πρώτα απ’όλα, η τραγικωμωδία του σύγχρονου ναρκισσισμού, όπου κάθε άτομο πιστεύει πως είναι το κινητό κέντρο του σύμπαντος, όχι ένα απειροελάχιστο άτομό του.
Όλα αυτά συμπλέκονται σε ένα περιβάλλον όπου οι κλασικές διχοτομίες φύση-πολιτισμός, άνθρωπος-ζώο, οργανισμός-μηχανή, άνδρας-γυναίκα, νους-σώμα, πραγματικό-εικονικό πνέουν τα λοίσθια.
Αμφίθυμοι απέναντι στην τεχνοεπιστήμη, τον υπηρέτη που έχει γίνει αφεντικό, ταλαντευόμαστε ανάμεσα στο καρτεσιανό υποκείμενο και στον υπολογιστή ως υποκείμενο, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε το σοκ του μέλλοντός μας.
Ο Γιώργος Λαμπράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε «Χρηματοοικονομικά» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, «Φιλοσοφία των Επιστημών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Μετάφραση» της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας στο ΕΚΕΜΕΛ. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία, μια μονογραφία στον τόμο Μεταμοντέρνος έρως, 2014 (εκδ. Γαβριηλίδης), καθώς επίσης ποιήματα, αφηγήματα και δοκίμια σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και εφημερίδες. Απόσπασμα από το πρώτο του βιβλίο, σε μετάφραση Ευαγγελίας Αυλωνίτη, δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό “The Brooklyn Rail” (Φεβρουάριος, 2011).
Εκδόσεις: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ
Συγγραφέας: Γιώργος Λαμπράκος
Σελίδες: 197
Τιμή: 12,00 ευρώ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ