Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια, το φθινόπωρο του 1997, όταν πρωτοεκδόθηκε η πρώτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε στη Νορβηγία με τίτλο Η νυχτερίδα. Έκτοτε, ακολούθησαν άλλες εννέα περιπέτειες του διάσημου επιθεωρητή και μερικά ακόμα stand alone αστυνομικά μυθιστορήματα και θρίλερ από τον Jo Nesbo που εκτόξευσαν τη φήμη του παγκοσμίως, με πωλήσεις που είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες του πληθυσμού της χώρας του.
Αναμένοντας τη Δίψα, τη νέα ενδέκατη περιπέτεια του Χόλε, που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά στις 6 Απριλίου 2017, οι έλληνες Nesbomaniacs έχουν την ευκαιρία να «ξεδιψάσουν», απολαμβάνοντας την ειδική επετειακή έκδοση της Νυχτερίδας, που κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για μια συλλεκτική σκληρόδετη έκδοση με κουβερτούρα, υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα, που κυκλοφορεί με αφορμή τα 20 χρόνια Χάρι Χόλε και περιλαμβάνει πρόλογο του Jo Nesbo.
Στο τέλος του βιβλίου, οι αναγνώστες θα βρουν το προφίλ του δημοφιλούς ήρωα, αναλυτική παρουσίαση της σειράς καθώς κι ένα αυτοβιογραφικό κείμενο του Nesbo για τη σειρά Χόλε.
Στο τέλος του βιβλίου, οι αναγνώστες θα βρουν το προφίλ του δημοφιλούς ήρωα, αναλυτική παρουσίαση της σειράς καθώς κι ένα αυτοβιογραφικό κείμενο του Nesbo για τη σειρά Χόλε.
Αφορμή για να αλλάξει καριέρα και από χρηματιστής και τραγουδιστής σε ροκ μπάντα να γίνει μπεστσελερίστας συγγραφέας στάθηκε η υπόσχεση που είχε δώσει σε ένα κορίτσι που εργαζόταν σε έναν εκδοτικό οίκο στο Όσλο πως κάποτε θα γράψει ένα βιβλίο. Η αρχή έγινε σε ένα ταξίδι του στην Αυστραλία το 2016.
Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη μεταφράστριά του στην Ελλάδα Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη αποκαλύπτει ότι επέλεξε το είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας, επειδή ήθελε η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια να είναι κάτι απλό σαν ένα τραγούδι.
Αναφέρει επίσης ότι προτιμάει να δουλεύει πάνω σε αυθεντικό καμβά γι’ αυτό και δεν διστάζει να προσθέτει στα βιβλία του ό,τι τυχαίνει να συναντά στον δρόμο του ή στα ταξίδια του και έχει σχέση με την πλοκή ή την ατμόσφαιρα που χτίζει.
Βραβεία για τη Νυχτερίδα: Riverton Prize 1997: Καλύτερο Νορβηγικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς και Glass Key (Glasnyckeln) 1998: Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: JO NESBO
ΣΕΛΙΔΕΣ: 448
ΤΙΜΗ: 19,90 ΕΥΡΩ