Παρουσία του πρώην δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και δεκάδων φίλων και μελών της δημοτικής παράταξης «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Βαφειάδη στην οδό Γράμμου 18.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τάσος Μεργιάννης
Η εκδήλωση, στην οποία έδωσε το «παρών» η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ξεκίνησε με αγιασμό από τον πατέρα Αγησίλαο. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Ξένος Μανιατογιάννης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον νέο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, η οποία βρίσκεται στο «τιμόνι» της διοίκησης της πόλης τα τελευταία 9 χρόνια. «Μπορώ να εγγυηθώ ότι η προσπάθειά μας θα έχει ωραίο ταξίδι και το αποτέλεσμα θα έρθει μετά από κόπο και προσπάθεια» τόνισε ο απελθών δήμαρχος που είπε χαρακτηριστικά ότι «ζηλεύει» την ομάδα που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου τη δημοτική Αρχή.
«Κόμμα μας είναι τα Βριλήσσια»
Ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του Δήμου Βριλησσίων προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας και εκφράζοντας την δέσμευση ότι θα σταθεί δίπλα τους με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε αναφορά στο πρόγραμμα της παράταξής του, το οποίο χαρακτήρισε «ξεκάθαρο», «ρεαλιστικό» και «κοστολογημένο».
«Οι αρχές πάνω στις οποίες στηρίζουμε την εκστρατεία μας είναι η ανθρωποκεντρικότητα, η διαφάνεια και η λογοδοσία Οι εξουσίες είναι πρόσκαιρες, οι καταστάσεις αλλάζουν. Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η διάθεση μας για προσφορά στην πόλη» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Ζητάμε από τους δημότες να μας κρίνουν όχι μόνο για την διάθεση προσφοράς μας, αλλά και για τα αποτελέσματα που φέρνουμε» δήλωσε ο Κ. Βαφειάδης που τόνισε την σημασία τόσο της διαβούλευσης στις αποφάσεις που λαμβάνονται όσο και της «ανεξάρτητης διοίκησης».
«Η αυτοδιοικητική Αρχή πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Να υπηρετεί τον τόπο και τους ανθρώπους του πάντα σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς όμως να εμφιλοχωρούν τα κομματικά πάθη και οι κομματικές γραμμές. Κόμμα μας είναι τα Βριλήσσια. Αυτό είναι αρχή για εμάς» υπογράμμισε ο Κ. Βαφειάδης.
«Έτοιμη η μελέτη για νέο κλειστό γυμναστήριο, υπογράφεται η σύμβαση για τα όμβρια»
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος προχώρησε στην παρουσίαση των βασικών αρχών του προγράμματος του συνδυασμού ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Ο Κ. Βαφειάδης έκανε λόγο για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, την προσθήκη υποδομών και εκτέλεση Τεχνικών Έργων, την αειφόρο ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, την προστασία του Περιβάλλοντος, την ανάπλαση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και αναφέρθηκε σε τομείς όπως αθλητισμός, πολιτισμός, παιδεία, κοινωνική μέριμνα καθώς και την οικονομική διαχείριση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων οικονομικών εργαλείων.
Από την αναφορά του δεν έλειψαν έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή πραγματοποιηθεί και τα οποία «αφήνουμε παρακαταθήκη στους δημότες, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών» όπως είπε.
«Στο τέλος του μήνα η Περιφέρεια υπογράφει την σύμβαση για το μεγάλο έργο των ομβρίων ύψους 8 εκατ. που περιλαμβάνει την περιοχή από την οδό Ολύμπου έως την Αναπαύσεως και από την Λ. Πεντέλης έως το ρέμα στο κλειστό γυμναστήριο. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για το δίκτυο ομβρίων στη δυτική συνοικία, καθώς και μικρές παρεμβάσεις ύψους 4 εκατ ευρώ» αποκάλυψε ο Κ. Βαφειάδης που έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπλαση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της πόλης.
«Με μελέτες προχωράμε στην ανάπλαση της Ναυτικής Βάσης και του Ο.Τ. 444 ώστε να αποτελούν έναν πόλο αναψυχής για όλους. Είναι ήδη έτοιμη η μελέτη για νέο κλειστό γυμναστήριο. Για το Ο.Τ. 365 (Κισσάβου και Μητροπούλου) έχουμε σχέδιο για μεγάλη ανάπλαση που θα περιλαμβάνει χώρο για δημοτικές υπηρεσίες (μεταξύ άλλων και για αμφιθέατρο και κλειστό κινηματογράφο) και αθλητικές εγκαταστάσεις. Προχωράμε στις ενεργειακές αναβαθμίσεις όλων των δημοτικών κτηρίων ώστε να εξοιικονομήσουμε χρήματα από το κόστος ενέργειας και να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Το έργο υλοποιείται ήδη στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο της πόλης» τόνισε ο Κ. Βαφειάδης.
«Προτεραιότητά μας ο άνθρωπος»
«Προτεραιότητα μας σε ότι κάνουμε είναι ο άνθρωπος και η στήριξη του» δήλωσε ο Κ. Βαφειάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ακόμα τα εξής:
-«Είμαστε η διοίκηση που έφερε προς ψήφιση και υλοποίησε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Κατά την διάρκεια της θητείας μας εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την ένταξη της περιοχής του Κρασσά»
-«Έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή στην Περιφέρεια Αττικής. Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα ‘’πόρτα-πόρτα’’ που ήδη εφαρμόζουμε για την συλλογή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Τα τελευταία 9 χρόνια μεσοσταθμικά η μείωση των δημοτικών τελών ξεπερνά το 25%. Σκοπεύουμε να κάνουμε καθολική εφαρμογή του συστήματος ανταποδοτικών τελών ‘’πληρώνω όσο πετάω’’, προκειμένου να δοθούν κίνητρα για σωστή ανακύκλωση σε όλους».
-«Θα επεκτείνουμε προγράμματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων και την επαναχρησιμοποίηση ρούχων, υποδημάτων και συσκευών για την υποστήριξη συνδημοτών μας που το έχουν ανάγκη».
-«Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα με εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο επιχειρηματικό σχέδιο για την δημιουργία σταθμού παραγωγής πράσινου υδρογόνου, κάτι που θα καταστήσει τα Βριλήσσια πρωτοπόρο Δήμο στο κομμάτι των μεταφορών».
-«Στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας η οποία θα επικουρείται με ένα Σώμα Εθελοντών εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο».
Αναλυτικά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού
Α/Α | Επώνυμο | Όνομα | Ιδιότητα |
1 | Αγγελετοπούλου | Μαρία Κωνσταντίνα (Μαριτίνα) | Ελεύθερος Επαγγελματίας |
2 | Αμερικάνου | Χριστίνα | Δημοσιογράφος |
3 | Ανδριόπουλος | Μιχαήλ | Ελεύθερος Επαγγελματίας |
4 | Αρσενόπουλος | Άγγελος | Απόστρατος Στρατιωτικός |
5 | Βαγενά | Δήμητρα | Υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ |
6 | Βασιλάκης | Βασίλειος | Πολιτικός Μηχανικός |
7 | Βασσάλας | Χαράλαμπος (Χάρης) | Στέλεχος Δημόσιας Διοίκησης |
8 | Βλάχου | Ελευθερία | Φιλόλογος |
9 | Βυτινιώτης | Ευστάθιος | Επιχειρηματίας – Επίλαρχος Ε.Α. |
10 | Γερογιαννάκης | Εμμανουήλ | Εμπορικός αντιπρόσωπος – ελεύθερος επαγγελματίας |
11 | Δαλιάνης | Κωνσταντίνος | Ιδ. Υπάλληλος |
12 | Δημακουλέα | Ελένη | Χορογράφος |
13 | Διακομανώλης | Γεώργιος | Επιχειρηματίας |
14 | Δούσκας | Ιωάννης | Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός |
15 | Ζαμάνης | Αθανάσιος | Ιδιωτικός υπάλληλος |
16 | Ζέρβας | Γεώργιος | Ιδιωτικός υπάλληλος |
17 | Ζορμπά | Μαρία Χριστίνα | Ιδ. Υπάλληλος |
18 | Θεοφανοπούλου | Πολυτίμη (Πωλίνα) | Φαρμακοποιός |
19 | Κανέλλου | Αντιγόνη | Παιδαγωγός |
20 | Κατσαβριάς | Αθανάσιος | Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. |
21 | Κλειτσίκα | Μαρία | Δικηγόρος – Οικονομολόγος |
22 | Κομιανός | Κωνσταντίνος | Medical Science Liaison |
23 | Κοντοδίνας | Δημήτριος | Χημικός Μηχανικός MSc Ε.Μ.Π |
24 | Κοτσιφάκης | Θεμιστοκλής (Θέμης) | Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός |
25 | Κυρίτση | Ιωάννα | Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής |
26 | Κωστοκανέλλη | Μαρία | Ιδιωτικός υπάλληλος |
27 | Λαδέα | Ειρήνη (Ρένα) | Φιλόλογος |
28 | Λιακόσταυρος | Ιωάννης | Μηχανολόγος – Μηχανικός |
29 | Μαλακού | Χριστίνα | Ιατρός Καρδιολόγος + ΑΝΤΙΔ |
30 | Μαλεβίτση | Μαριλένα | Ιδιωτικός υπάλληλος |
31 | Μάρα | Φωτεινή | Φαρμακοποιός |
32 | Μασσάρου | Σοφία | Δημοσιογράφος |
33 | Μαυραντζάς Δούρος | Μάριος | Στέλεχος Πωλήσεων |
34 | Μοχλούλης | Άγγελος | Ηλεκτρολόγος Μηχανικός |
35 | Μπακογιάννη | Δέσποινα | Ιδιωτικός Υπάλληλος |
36 | Μπαλαμάτση | Ιωάννα | Ιδιωτικός υπάλληλος |
37 | Μπατάλας | Στέφανος | Ιδιωτικός Υπάλληλος |
38 | Μπόβολος | Νικόλαος | Κειμενογράφος |
39 | Νόνας | Ιωάννης | Ελεύθερος Επαγγελματίας |
40 | Ντούμα | Μαρία | Αρχιτέκτων-Μηχανικός |
41 | Παντελίδης | Γεώργιος | Μηχανολόγος – Μηχανικός |
42 | Παπαγεωργίου | Αλεξάνδρα (Άντα) | Ιδιωτικός Υπάλληλος |
43 | Παρθενίου | Αθανασία (Αθηνά) | Φοιτήτρια ΕΜΠ |
44 | Παφίλης | Θανάσης | Αρχιτέκτων-Μηχανικός |
45 | Σαγρόπουλος | Εμμανουήλ | Συνταξιούχος |
46 | Σαμαρά | Χριστίνα | Σκηνοθέτης |
47 | Σκυλογιάννης | Κωνσταντίνος | Στέλεχος Επιχειρήσεων |
48 | Σοφιανόπουλος | Ιωσήφ | Οικονομολόγος |
49 | Στυλιανοπούλου | Καρολίνα | Συνταξιούχος |
50 | Σωτηρόπουλος | Θεόδωρος | Σύμβουλος καριέρας και επικοινωνίας |
51 | Τζώρτζη | Μαρία | Οικονομολόγος εκπαιδευτικος β’ εκπαίδ. |
52 | Τριανταφυλλίδης | Δημήτριος | Καθηγητής Φυσικής Αγωγής |
53 | Τσάλλα | Δημητρα | Εκπαιδευτικός |
54 | Φακιτσας | Γεώργιος | Ελεύθερος Επαγγελματίας |
55 | Φιλιππάκος | Δημήτριος | Αρχιτέκτων-Μηχανικός |
56 | Φρυσίρας | Φίλιππος – Γεώργιος | Μεταλλειολόγος-Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π. |
57 | Χαντζάρα | Σοφία | Εκπαιδευτικός |
58 | Χαρίτου | Μαρία | Σχολική Σύμβουλος (Εκπαιδευτικός) |
59 | Χατζησάββας | Σταύρος | Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός |
60 | Χουντουμάδης | Νικόλαος | Συνταξιούχος |