Λίγες ώρες μετά την ήττα του ΦΟ Βριλησσίων από τον ΖΑΟΝ, αποτέλεσμα το οποίο δυσκολεύει την προσπάθεια της ομάδας των Βριλησσίων να εισέλθει στα πλέι-οφ ανόδου (παίζουν οι ομάδες 2-5) η πιο έμπειρη παίκτρια και αρχηγός της ομάδας Ελένη Έρωτα εξομολογείται στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ τι είναι αυτό που την κρατάει τόσα χρόνια στα Βριλήσσια. Ακόμα, η 26χρονη διαγώνια αναφέρεται στη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα μιλάει για τις σπουδές της αλλά και τη ζωή εκτός βόλεϊ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ
Τι πήγε στραβά στο ματς με τον ΖΑΟΝ;
Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε καθόλου καλή εμφάνιση. Μετά από μια «βαριά» ήττα δεν μπορείς να πεις ότι έφταιγε μόνο ένα πράγμα. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να «πιάσουμε» τον ΖΑΟΝ στην βαθμολογία (σ.σ. έχει ξεφύγει 9 βαθμούς) πόσο μάλλον να τον ξεπεράσουμε. Βέβαια, έχουν μείνει 7 αγωνιστικές και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται… Αρκεί να το πιστέψουμε και να κάνουμε σερί «καθαρών» νικών.
Είσαι στον ΦΟ Βριλησσίων από τη σεζόν 2015-2016. Τι είναι αυτό που σε κρατάει τόσα χρόνια στην ομάδα;
Καλή ερώτηση! Μου αρέσει που παίζουμε σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Pre League. Κάθε χρόνο το επίπεδο ανεβαίνει όλο και περισσότερο και θεωρώ ότι μέσα από την ομάδα έχω βελτιωθεί κι εγώ. Για μια Ελληνίδα παίκτρια που θέλει να έχει χρόνο συμμετοχής, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και η συγκεκριμένη θέση (διαγώνιος) είναι ιδανικά.
Επίσης, το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό. Με βάση όλα αυτά, αν και είχα επιλογές όλα αυτά τα χρόνια να φύγω από τα Βριλήσσια, θεώρησα ότι το να παραμείνω θα ήταν το καλύτερο για μένα.
Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για το βόλεϊ;
Η μητέρα μου ήταν βολειμπολίστρια (σ.σ. η Έφη Χρόνη-Έρωτα υπήρξε αθλήτρια στον ΖΑΟΝ, στα Βριλήσσια και στον Παναθηναϊκο ενώ σήμερα διατηρεί την θέση της προέδρου στον ΦΟ Βριλησσίων) και θυμάμαι ότι μου μετέδωσε αυτό το ερέθισμα. Όταν πήγα στο Γυμνάσιο ξεκίνησα το άθλημα σε επίπεδο παγκορασίδων και όταν διαπίστωσα ότι μου αρέσει, συνέχισα.
Πες μου ένα «κλισέ» που συνηθίζεται για το βόλεϊ και το οποίο θέλεις να καταρρίψεις.
Το λένε «γυναικείο άθλημα». Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα το ανδρικό είναι πιο εντυπωσιακό από το γυναικείο. Εννοείται ότι ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ έχουν πολλές διαφορές λόγω των διαφορετικών βιολογικών φυσικών προσόντων που έχουν τα δυο φύλα. Γι’ αυτό τον λόγο οι ταχύτητες στους αγώνες ανδρών είναι πολύ μεγαλύτερες.
Ως θεατής τι επιλέγεις Ανδρικό ή γυναικείο;
Μου αρέσουν και τα δυο. Σε υψηλό επίπεδο πάντως το γυναικείο βόλεϊ είναι αξιοθαύμαστο.
Παράλληλα με το βόλεϊ, σπουδάζεις. Ποιο είναι το αντικείμενο των σπουδών σου;
Πήρα το πτυχίο μου στη Σχολή Χημικών-Μηχανικών στο Μετσόβειο και κάνω μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το αντικείμενο των σπουδών μου έχει ένα ευρύ φάσμα, οπότε ψάχνω με το τι θέλω να ασχοληθώ. Πιο πολύ με κεντρίζουν τα περιβαλλοντικά- ενεργειακά θέματα.
Θεωρώ ότι η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι βιομηχανίες σήμερα.
Πρέπει να εφεύρουμε βιώσιμους τρόπους αξιοποίησης όλων των υλικών και των πόρων καθώς αυτή τη στιγμή βιώνουμε τις συνέπειες του πως έχουμε φερθεί στο φυσικό Περιβάλλον. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες.
Σε λίγες ημέρες είναι η Γιορτή των ερωτευμένων. Αλήθεια, σου κάνουν πειράγματα σχετικά με το επίθετό σου;
Παλιότερα, ναι. Δεχόμουν πειράγματα. Τώρα πια που το έχουν συνηθίσει, όχι.
Εσύ με τι έχεις… έρωτα; Με ποια πράγματα παθιάζεσαι;
Εκτός από το βόλεϊ φυσικά, μου αρέσουν τα ταξίδια. Θα ήθελα κάποια στιγμή να είχα την πολυτέλεια του χρόνου ώστε να ταξιδεύω σε μακρινά μέρη και να μαθαίνω για τον πολιτισμό της κάθε χώρας που επισκέπτομαι. Για παράδειγμα, θα ήθελα να επισκεφτώ την Ιαπωνία.