Mε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων συναντήθηκαν oι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Αρχιμανδρίτης και Βασίλης Βήττος.
Όπως ανέφερε η παράταξη, «συζητήθηκαν τα συνολικά προβλήματα που οι πρώτοι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους:
-Στις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.
-Στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (πάνω από το 50% των εργαζομένων στον Δήμο Βριλησσίων είναι συμβασιούχοι).
-Στην εντατικοποίηση και υποβάθμιση δημοτικών υπηρεσιών (χαλασμένα οχήματα, γερασμένος στόλος).
-Στις εργολαβίες και την πορεία ιδιωτικοποίησης.
-Στο νέο πειθαρχικό δημοσίων υπαλλήλων.
-Στην αξιολόγηση.
-Στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζόμενους.
-Στην πολεμική οικονομία και τις λαϊκές ανάγκες».
Η ΛΑ.ΣΥ. σημείωσε στη συνέχεια:
«Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, απορρίπτοντας με απόλυτο τρόπο δημόσιες απόψεις στελεχών της διοίκησης, που προσπαθούν να δημιουργήσουν πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της πόλης.
Όσοι είναι χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής εύλογο είναι να πασχίζουν να κρύψουν ότι κάθε πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική οικογένεια έχει την ίδια αιτία, τον ίδιο ένοχο, αλλά και την ανάγκη για την ίδια διέξοδο από το σύστημα που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος.
Καθίστανται επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση των αιτημάτων για:
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των δήμων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
-Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες.
-Να αποδοθούν στους δήμους το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που έχουν θεσμοθετηθεί με τον ν.3852/2010 και να επιστραφούν οι παρακρατηθέντες πόροι και τέλη, να καταργηθεί το μνημονιακό πλαφόν στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων» Β. Αρχιμανδρίτης δήλωσε:
«Για μία ακόμη φορά συζητάμε με τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Είμαστε δίπλα στους στην πράξη, φύσει και θέσει. Τα Βριλήσσια δεν είναι τα ντουβάρια τους, αλλά οι κάτοικοί τους, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποί τους, η αγωνία και η συνεχής προσπάθεια για την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Ζητάμε την ολόπλευρη στήριξη αυτών που κρατάνε την πόλη μας καθαρή, ζωντανή, που φροντίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Τη στήριξή τους με μέσα και προσωπικό, καθώς αυτό ωφελεί επιπλέον την ίδια την πόλη, μακριά από εργολαβίες και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, που το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών.
Στις συνθήκες που ζούμε τίθεται πιο επιτακτικά από ποτέ ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει καθένας και καθεμία: Θέλουμε Δήμους αποτελεσματικούς για ποιον, για τους πολλούς και τις σύγχρονες ανάγκες τους ή για τους λίγους και τη δίψα τους για κέρδη;
Είμαστε και θα είμαστε μπροστά στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και της κοινωνίας».






































































































