Στη διαμόρφωση άλλων δύο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και άθλησης προχωρά ο Δήμος Χαλανδρίου, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 627.600 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.046.000 € και τα επιπλέον κονδύλια, που απαιτούνται, θα διατεθούν από ίδιους πόρους. Οι παρεμβάσεις αφορούν τον κοινόχρηστο χώρο 1126, συνολικής έκτασης 1.733 τετραγωνικών μέτρων, που περικλείεται από τις οδούς Δρυοπίδος, Αχαιών, Ανατολής & Αντώνη Τρίτση, και τον κοινόχρηστο χώρο 1228, συνολικής έκτασης 1672 τ.μ., επί των οδών Πόντου, Απολλωνίου & Διομήδους.
Τι προβλέπεται
-Δημιουργία χώρων ήπιας άθλησης για νήπια, παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και ενήλικες.
-Δημιουργία χώρων συνάθροισης και αναψυχής.
-Τοποθέτηση πέργκολας και αναρριχωμένων φυτών στις εισόδους των κοινόχρηστων χώρων.
-Φύτευση περιμετρικά των χώρων με ψηλά δέντρα αλλά και θάμνους.
-Κάλυψη του εδάφους με φύτευση και σταθεροποιημένο χώμα για την καλύτερη διαχείριση του νερού της βροχής.
-Προσθήκη εξοπλισμού με παγκάκια αλλά και μικρούς κάδους απορριμμάτων.
-Τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα Led και καλαίσθητους ιστούς.
Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Δήμο θα χρησιμοποιηθούν φιλικά προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμα υλικά.
«Άλλαξαν όψη 4 δημόσιοι χώροι στην περιοχή»
Με σειρά έργων ανάπλασης, που είχαν αρχίσει μέσα στην πανδημία, ο Δήμος σημείωσε ότι αλλάζουν όψη οι δημόσιοι χώροι στο Πάτημα, προσφέροντας διέξοδο για παιχνίδι στους μικρούς και ανάπαυλα στους μεγάλους. Με βάση τη διοίκηση, ολοκληρώθηκαν, ήδη, η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Εγγλέζου Σταμάτη & Καρόλου Κουν (ΚΧ53), του γειτονικού του, μεταξύ των οδών Μίνωα Βολανάκη & Ολυμπίας (ΚΧ55) και η πλατεία επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας, η οποία περιλαμβάνει παιδική χαρά και αμφιθέατρο. Σε όλους τους χώρους, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, έχουν διαμορφωθεί σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς παιδότοποι, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.
Το επόμενο διάστημα, με βάση την ίδια ενημέρωση, αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο ανάπλασης στον κοινόχρηστο χώρο 1170 -περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης– έργο το οποίο είχε σταματήσει μετά την έκπτωση του εργολάβου και δημοπρατήθηκε εκ νέου. Σε πλήρη εξέλιξη, όπως σημείωσε ο Δήμος, βρίσκεται και το έργο του αθλητικού πολυχώρου που συνδυάζει πολλές αθλητικές λειτουργίες, γήπεδα τένις, βόλεϊ, ποδόσφαιρο 5Χ5, δρομικές διαδρομές με ταρτάν, σύγχρονα αποδυτήρια, χώρους γραφείων, χώρο ιατρείου και πλήρη προσβασιμότητα από ΑμεΑ.
«Αναπλάσεις σε όλο το Χαλάνδρι ύψους 22,596 εκατ. ευρώ!»
Παράλληλα με τα έργα υποδομής στο Πάτημα, η δημοτική Αρχή σημείωσε ότι προωθείται σειρά αναπλάσεων που θα αλλάξουν την εικόνα στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές του Χαλανδρίου, συνολικής έκτασης 110.000 τετραγωνικών μέτρων σε όλο το Χαλάνδρι, αθροιστικού ύψους 22.596.000 ευρώ!

► Βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 6.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
► Ανακατασκευή και ανάπλαση των οδών Ολύμπου & Μεταμορφώσεως, στην περιοχή της Τούφας, αλλά και της οδού Σ. Βενιζέλου, στο Κάτω Χαλάνδρι.
► Η ανάπλαση της Σ. Βενιζέλου σε συνδυασμό με την ανακατασκευή της Ηρώων Πολυτεχνείου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη», θα δώσει ανάσα στην καθημερινότητα των πολιτών στο Κάτω Χαλάνδρι.
► Ανάπλαση της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου (από Ελ Αλαμέιν, Γυφτοπούλου, Κόδρου έως Επτανήσου & Χαράς) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant.
Σύμφωνα με τον Δήμο, η μεγάλη αυτή ανάπλαση, στο πλαίσιο του Cultural Hidrant, θα συναντήσει τη διαμόρφωση της παραρεμάτιας ζώνης, στην περιοχή των οδών Αιγαίου & Ποταμού Καλαμά, όπου υλοποιείται ήδη το πρώτο στο Χαλάνδρι έργο συμμετοχικού προϋπολογισμού.
► Δημιουργία πεζοπορικής διαδρομής στις οδούς Ευριπίδου, Στρ. Δ. Ρουμπέση, Σ. Καλλισπέρη & Φιλίππου Λίτσα.
Δείτε επίσης: Σ. Ρούσσος: «Δεν θα μετακυλήσουμε στους πολίτες τις δυσβάσταχτες αυξήσεις»