Σε διαφορετικό… μήκος κύματος από τις προηγούμενες διαλέξεις του συνεχίζει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου. Στην πρώτη εκδήλωση για τον φετινό Φεβρουάριο θα έχει την τιμητική του το θέμα: «Τεχνικές οινοποίησης οίνων και πως αυτές επηρεάζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αυτών».
Ομιλήτρια θα είναι η χημικός, οινολόγος, συγγραφέας και Chevalier du Merite Agricole («Ιππότης Λεγεώνας της Αγροτικής Αξίας & Τιμής») Μαρία Τζίτζη.
Τον συντονισμό της βραδιάς έχει ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Γεράσιμος Λυμπεράτος.
Η διάλεξη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 03/02, στις 19:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης), με ελεύθερη είσοδο.
Προαναγγέλλοντας την εκδήλωση, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ανέφερε:
«Η Ελλάδα ανέκαθεν καλλιέργησε την άμπελο και παρήγαγε κρασί, το οποίο γνώρισε περιόδους μεγάλης αίγλης και αναγνωσιμότητας αλλά και σκοτεινές εποχές πλήρους εγκατάλειψης και καταστροφής.
Σήμερα με σεβασμό στην παράδοση και ακολουθώντας τα πρότυπα της σύγχρονης τεχνολογίας παράγονται κρασιά όλων των κατηγοριών που βρίσκουν ξανά, σιγά-σιγά την θέση τους στο παγκόσμιο στερέωμα.
Το κρασί είναι το σταφύλι, ο τόπος, ο αμπελοκαλλιεργητής, το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι τεχνικές που θα ακολουθήσει ο οινοποιός για να επεξεργαστεί, να προστατέψει και να αναδείξει την πρώτη ύλη.
Τεχνικές που εκφράζονται στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των κρασιών και τα διαφοροποιούν συνεισφέροντας στην μοναδικότητα τους. Φρέσκα , παλαιωμένα, γκρί, ροζέ, orange κρασιά , αλλά και sur lie, battonage, skin contact, κ.λ.π. είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα κρασί ή μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του και που υποχρεωτικά μας προετοιμάζει για το τι πρέπει να περιμένουμε, στην γεύση, το άρωμα , το χρώμα, την υφή στο στόμα, του κρασιού».
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook