Λ. Καρατζά: «Όχι στη διαχείριση της μιζέριας»
Αντίθετα, για «διαχείριση της μιζέριας» έκανε λόγο η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λούλα Καρατζά, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, τονίζοντας ότι «έφτασε ο κόμπος στο χτένι» και επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου.
Η ίδια σημείωσε ότι «πρέπει να ομοφωνήσουμε ότι δεν θα διαχειριστούμε τη μιζέρια», υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος δεν πρέπει να παίρνει «θέση συμβιβασμού», αλλά να διεκδικεί, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία και τους γονείς και να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των δημοτών. Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, η κ. Καρατζά επισήμανε ότι εάν γίνουν οι εγγραφές στους σταθμούς και τον Σεπτέμβριο υπαχθεί ο Δήμος στη δράση και η ΕΕΤΑΑ υποδείξει συγκεκριμένους (άλλους) δικαιούχους για την επιδότηση, θα δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση.
Παράλληλα, αναφορικά με τη δυναμικότητα των σταθμών, υπενθύμισε ότι ακόμα και να υπάρχουν τα χρήματα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, αφού ακόμα δεν έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια οι 60 συμβάσεις έργου που έχουν αιτηθεί οι σταθμοί.
«Όλοι οι δημότες πληρώνουν φόρο εισοδήματος και άρα όλοι θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα παιδιά τους στους σταθμούς του Δήμου», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Σ. Ρούσσος:
«Μείωση απ’ την πίσω πόρτα»
Τον «φόβο» του ότι η διοίκηση προσπαθεί «από την πίσω πόρτα να κατοχυρώσει τη δυναμικότητα των σταθμών στις 400 θέσεις» εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Σίμος Ρούσσος.
Ο κ. Ρούσσος αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κ. Λαδόπουλου ότι σε περίπτωση ένταξης του Δήμου στη δράση, η χρηματοδότηση από τη δράση αυτή δεν θα επηρεάσει τη χρηματοδότηση των σταθμών από τους ΚΑΠ.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην προκήρυξη της εν λόγω δράσης, επισημαίνοντας ότι εκεί αναφέρεται ότι «το σύνολο των κονδυλίων των σταθμών, δηλαδή οι ΚΑΠ, τα τροφεία και η χρηματοδότηση για τη συγκεκριμένη δράση, συμψηφίζονται ώστε να είναι ισοσκελισμένα με τα λειτουργικά έξοδα».
Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ένταξη του Δήμου στην εν λόγω δράση θα σημάνει τη μείωση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ, ο κ. Ρούσσος δήλωσε «τελείως αντίθετος» με αυτήν. «Το θέμα είναι πόσους σταθμούς, με πόσα παιδιά και με τι κριτήρια πρέπει να έχει ο Δήμος Χαλανδρίου», κατέληξε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «κριτήριο είναι οι ανάγκες της πόλης».