Συνέχεια στις ενστάσεις του δίνει ο Δήμος Χαλανδρίου ως προς την καταγραφή που έκανε ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τις επιδόσεις ανακύκλωσης των 66 δήμων του λεκανοπεδίου το 2018. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γεράσιμος Λυμπεράτος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δημοσιοποιώντας σχετική μέτρηση που πραγματοποίησε στην πόλη η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Αναλυτικά η ενημέρωσή του:
«Επειδή κάποιοι (και δυστυχώς και κάποιοι δικοί μας δημοτικοί σύμβουλοι – εννοώ του Χαλανδρίου όχι της παράταξής μας) αμφισβητούν τις επιδόσεις του Δήμου στην ανακύκλωση θα δώσω τα εξής στοιχεία:
Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έκανε δική της μέτρηση στο Χαλάνδρι στην περιοχή της Τούφας ακολουθώντας μία διαδρομή στην οποία άδειασε πλήρως μπλε, κίτρινους και πράσινους κάδους και ανέλυσε τη σύσταση στο ΚΔΑΥ. Τα στοιχεία λοιπόν που μας έδωσε δείχνουν ότι στον πράσινο κάδο (155 συνολικά κάδοι) το υπόλειμμα ήταν 91,56% και μόνο το 8,44% ήταν ανακυκλώσιμα υλικά.
Με δεδομένο ότι η σύσταση των απορριμμάτων είναι 40% ανακυκλώσιμα, ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει σε ποιο βαθμό ανακυκλώνει το Χαλάνδρι και σε ποιο βαθμό είναι αξιόπιστα τα ανακοινωθέντα ποσοστά ανακύκλωσης ανά Δήμο από τον ΕΔΣΝΑ… Επίσης από τα στοιχεία που μας δόθηκαν προκύπτει ότι το υπόλειμμα στους κάδους ανακύκλωσης ήταν συνολικά 31,9%, πολύ χαμηλότερο του 55% που θεωρείται ως υπόλειμμα κατά μέσο όρο στην Αττική και με βάση το οποίο γίνεται η τιμολόγηση από τον ΕΔΣΝΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας…»
Διαβάστε επίσης: Σ. Ρούσσος: «Χρειάζεται ήπια διαχείριση των απορριμμάτων, όπως στο Χαλάνδρι»