Κάθε εβδομάδα, ο πολυβραβευμένος chef Ector Botrini μαγειρεύει μαζί μας, δικές του συνταγές.
Σήμερα ο Botrini μάς μυεί στα μυστικά της (δικής του) κοτόπιτας.
«Υπάρχει τέλεια συνταγή; Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει τέλεια συνταγή. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν ο Θεός ήταν μάγειρας, θα ήταν ο καλύτερος του κόσμου με τόσα υλικά που μας έδωσε. Το σίγουρο είναι ότι η μαγειρική από τότε που γεννήθηκε μέχρι σήμερα εξελίσσεται συνεχώς και αυτό είναι το σωστό. Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές συνταγές. Υπάρχουν καλοί ή κακοί μάγειρες. Γι’ αυτό λοιπόν ανασκουμπώστε τα χέρια και γίνετε καλοί μάγειρες» e.b.
CHICKEN PIE
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κουρού
Για τη γέμιση
•
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκια
•
300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris
λεπτοκομμένα
•
2 πράσες κομμένες
ροδέλες
•
400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
•
100 γρ. λευκό κρασί
•
100 γρ. κρέμα γάλακτος
•
1 ματσάκι μαϊντανό
ψιλοκομμένο
•
30 γρ. αλεύρι
•
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
•
1 αυγό
•
40 γρ. βούτυρο
•
Αλάτι
•
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μία τύπου μπεσαμέλ, λιώνουμε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μία κρέμα. Ρίχνουμε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο φύλλο με το πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 190° για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε.