Δοκιμάσαμε πρωινό από τα χεράκια της και ξετρελαθήκαμε! Αυτό όμως, που μας… πήρε το μυαλό ήταν το ραβανί της. Με αυτή τη συνταγή λοιπόν, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με την Χρυσούλα Παπαλέξη, ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα του φημισμένου (για τη φιλοξενία και το πρωινό του) ξενοδοχείου «Γανυμήδης» στο Γαλαξίδι.
Καλή γλυκιά μας αρχή με ραβανί!
Ραβανί Γαλαξιδιώτικο
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό ρύζι γλασέ
2 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
¾ ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι , το στεγνώνουμε κει το ψιλοκόβουμε στον μύλο ρυζιού. Μετράμε το ρύζι σε ποτήρια, και βάζουμε το διπλό νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το λάδι να ζεσταίνεται. Μόλις το νερό γίνει χλιαρό συμπληρώνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε αναμείξει με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει εντελώς. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί Νο 38 στρώνοντας το με λαδωμένο κουτάλι. Το κόβουμε ρόμβο όπως τον μπακλαβά και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα γαρύφαλλο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC μισή ώρα από κάτω και την υπόλοιπη πάνω – κάτω. Το ραβανί είναι έτοιμο όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα.