(ORECCHIETTE CON CIME DI RAPE)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το μπρόκολο ώστε να βράσουν μαζί μέχρι το τέλος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις αντζούγιες και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις αντζούγιες. Σοτάρουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
tips απο τον ector
Εργαλεία κουζίνας
Για να μαγειρέψουμε στο σπίτι, να γίνουμε μαθητευόμενοι μάγειρες, χρειαζόμαστε και κάποια εργαλεία κουζίνας που θα μας διευκολύνουν στη δουλειά. Ποια είναι λοιπόν τα εργαλεία που χρειάζονται για να μαγειρέψουμε σωστά; Αν έχεις γνώσεις βέβαια και καλά υλικά μαγειρεύεις και χωρίς να είσαι πλήρως εξοπλισμένος. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα σωστά εργαλεία μπορούν να διευκολύνουν τη δουλειά μας μέσα στην κουζίνα. Θα χρειαστούμε λοιπόν ξύλινες κουτάλες όλων των ειδών και όλων των μεγεθών, στοιχίζουν λίγο, δε χαράζουν και μπορούμε να τις αλλάζουμε συχνά. Αν έχετε πρόβλημα με τις ξύλινες, πάρτε τις καινούριες τις πλαστικές. Θα χρειαστείτε επίσης ένα σετ από κατσαρόλες, τηγάνια, ταψάκια, πυρέξ για το φούρνο, πιρούνες, κουτάλες μεγάλες και μικρές, ένα σινουά, μία λεπτή σίτα, ένα σουρωτήρι, μία φυγόκεντρο για να στεγνώνουμε τις σαλάτες, έναν τρίφτη με πολλά διαφορετικά μεγέθη, ένα ψαλίδι, τάπερ διαφορετικών μεγεθών για ψυγείο ή κατάψυξη. Πολύ σημαντικά ακόμη για την κουζίνα είναι και τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι κάτι σαν την προέκταση των χεριών μας, θέλουν προσοχή στο χειρισμό τους.
Αυτά που χρειάζονται πραγματικά μέσα σε μία κουζίνα είναι πέντε: