Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Γεύση

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 10:53

4 τροφές για κοιλιά πλάκα!

d48ddf5387aab34a78d8c8ad6e4caf080df0 amarΤο καλοκαίρι είναι προ των πυλών κι εσύ ήδη δοκιμάζεις εφαρμοστά μπλουζάκια και αναζητάς το καινούργιο σου μαγιό. Για να φορέσεις με άνεση τα σέξι πολύχρωμα μπικίνι του φετινού καλοκαιριού, δοκίμασε να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου μενού τις παρακάτω τροφές: 1. Γιαούρτι: Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί τον πιο απολαυστικό τρόπο για να χάσεις εύκολα τα περιττά κιλάκια χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει. Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο να αφήσει το…
briamkalokairino750 amarΤο κλασσικό πλέον καλοκαιρινό μαμαδίσιο φαγάκι, με νότες και μυρωδιές από το γευστικότατο δενδρολίβανο. Συστατικά: 3 ντομάτες 4 κολοκύθια 3 μελιτζάνες τσακώνικες 3 καρότα 2 κρεμμύδια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κλωναράκια δενδρολίβανο αλάτι - πιπέρι Οδηγίες: Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλικά χερούλια τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις μελιτζάνες και τα σοτάρουμε σε δυνατή…
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 07:54

Museum cafe restaurant στο Μουσείο Γουλανδρή

DSC 0422 amarAll day προορισμός για τα βόρεια προάστια! Ο καταπράσινος κήπος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κρύβει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Σε μια ατμόσφαιρα διάχυτη από πολιτισμικές επιρροές, που βοηθά τους επισκέπτες να αποδράσουν μακριά από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της πόλης, σε υποδέχεται το καφέ-εστιατόριο του μουσείου. Χάρη στην υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον Catering», το Museum Café-Restaurant έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αγαπημένους all day προορισμούς των βορείων προαστίων για…
kali oreksi amrΑπό τον Gordon Ramsay Ένα βιβλίο διαχρονικό από τον πολυβραβευμένο σεφ που έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή “Εφιάλτης Στην Κουζίνα (Ramsay’s Kitchen Nightmares)”, δίνοντας έτσι την αφορμή στον δικό μας Έκτορα Μποτρίνι να κάνει την επιτυχημένη ελληνική μεταφορά. Πιστός στην αρχή «είσαι ό,τι τρως» ο Gordon Ramsay υπογράφει τη βίβλο της υγιεινής και ταυτόχρονα υψηλής μαγειρικής. Παρόλο που συνήθως η «υψηλή» κουζίνα περιλαμβάνει δύσκολες συνταγές…
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 07:47

Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα

xoirino amarys«Οι παλιοί έλεγαν ‘‘Περπάτα σκόρπιος και χτύπα ενωμένος’’, δηλαδή, καλύτερα να βράσουμε ή να ψήσουμε όλα τα υλικά χωριστά και την τελευταία στιγμή μετά από ένα μικρό ζέσταμα ή ψήσιμο να μοντάρουμε τα πιάτα μας, κάτι που θα διαρκέσει ένα λεπτό και η επιτυχία θα είναι δεδομένη, παρά να μπούμε στη διαδικασία των αργών ψησιμάτων και των πολύπλοκων και χρονοβόρων συνταγών». Ε.Β. ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ…
allyou guiltypleasures rotator amarysia.grΠοια είναι η πρώτη σου κίνηση όταν αποφασίζεις να κάνεις δίαιτα; Μα φυσικά να «απαγορεύσεις» στον εαυτό σου να απολαμβάνει τις λεγόμενες «αμαρτωλές» τροφές. Ρίχνεις, λοιπόν, άκυρο στο ψωμί και τις πατάτες γιατί έχουν πολύ άμυλο, λες «αποταξάμην τη σοκολάτα» γιατί έχει πολλά λιπαρά και θερμίδες και πάει λέγοντας. Κι όμως: οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι επιτυχημένες δεν είναι οι αυστηρές δίαιτες. Αντίθετα, η τακτική της στέρησης μπορεί να έχει τα…
allyou frenchfries rotatorΑς ξεκινήσουμε από τα βασικά: η πατάτα αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές αμύλου, ενώ περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι προτιμούμε την τηγανιτή εκδοχή τους στη θέση της ψητής ή της βραστής. Ωστόσο, οι τηγανιτές πατάτες είναι έντονα συνδεδεμένες στο μυαλό όλων μας με την αύξηση του σωματικού βάρους κι, έτσι, αντιμετωπίζονται ως η υπέρτατη ένοχη απόλαυση. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί…
allyou niihau big amarysia.grO head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει μια καπνιστή παραλλαγή του κλασικού sour cocktail, εμπνευσμένη από το απόκοσμο ηφαιστειακό τοπίο του νησιού Niihau στη Χαβάη. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 COCKTAIL • 50 ml Empire London Dry Gin αρωματισμένο με φρέσκο σύκο • 10 ml Marie Brizard essence • 15 ml φρέσκο χυμό λεμονιού • 20 ml φυσικό χυμό ανανά • 15 ml σιρόπι αμυγδάλου • 2 dash aphrodite bitters •…
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 05:24

15λεπτa γεύματα με τον Jamie Oliver

jamie oliver cutting vegetables amarysia.gr«Το βιβλίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό που όλοι εσείς, το κοινό, θέλετε και ζητάτε: ταχύτατα, γευστικά, θρεπτικά γεύματα, τα οποία μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά, όλη την εβδομάδα. Η δημιουργία αυτών των συνταγών ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, και φρόντισα να είναι μεθοδικές, έξυπνες και διασκεδαστικές, μια ιδανική ευκαιρία για κοινωνικές επαφές, και φτιαγμένες με όμορφα υλικά και θα σας καταπλήξουν με τις σπουδαίες γεύσεις τους. Πιθανότατα δεν θα ξαναγράψω…
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 05:18

Χοιρινό Γλυκόξινο από τον Botrini

XOIRINO amarysia.grΣτην κουζίνα με τον Botrini Κάθε εβδομάδα, ο πολυβραβευμένος chef Ector Botrini μαγειρεύει μαζί μας, δικές του συνταγές. Σήμερα τρώμε «χοιρινό γλυκόξινο». Από το βιβλίο «Μάγειρας γίνεσαι» (Εκδόσεις Λιβάνη). «Κόβετε λεπτά και ψήνετε λίγο. Αυτό είναι το μάθημα που έδωσε στον κόσμο η κινέζικη κουζίνα. Οι Κινέζοι ακολουθούσαν αυτή την τακτική, γιατί σ’αυτούς η ενέργεια στοίχιζε πιο πολύ από το υλικό τους. Νομίζω ότι αυτή είναι η τεχνική του μέλλοντος.…

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης