Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Γεύση

allyou molokai big amarysia.grO head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα γλυκόξινο cocktail με ελαφριά καπνιστή γεύση και μάς ταξιδεύει στο καταπράσινο «Φιλικό Νησί» της Χαβάης! Υλικά για 1 cocktail • 60 ml Empire London Dry Gin • 20 ml cordial από φασκόμηλο και λεμόνι • 10 ml Marie Brizard Elderflower Liquer • 5 ml φρέσκος χυμός τζίντζερ • 7 ml φρέσκος χυμός λεμονιού • 2 dashes black lemon bitter • 2-3…
mageiritsapasxa750 amarysia.grΗ δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει... Υλικά • 1 συκωταριά από μικρό αρνάκι • 1 αντεριά από μικρό αρνάκι • 1 κοιλιά μικρού αρνιού • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο • 4 κουταλιές βούτυρο (φυτίνη) • 1 κρασοπότηρο ρύζι τύπου Αμερικής (κίτρινο) • 1 αυγό • Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού •…
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 11:22

Ρολό αρνί γεμιστό με φέτα & μυρωδικά

botrini708 amarysia.grΣτην κουζίνα με τον Botrini Κάθε εβδομάδα, ο πολυβραβευμένος chef Ector Botrini μαγειρεύει μαζί μας, δικές του συνταγές. Σήμερα τρώμε «ρολό αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά». Υπάρχει τέλεια συνταγή; Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει τέλεια συνταγή. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν ο Θεός ήταν μάγειρας, θα ήταν ο καλύτερος του κόσμου με τόσα υλικά που μας έδωσε. Το σίγουρο είναι ότι η μαγειρική από…
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 15:46

Πάσχα και Ασφάλεια Τροφίμων

avga amarysia.grΩς καταναλωτές, έχουμε και εμείς την ευθύνη, γιατί πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Αυτό σημαίνει πως πρέπει, να κάνουμε έρευνα αγοράς, για το θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Και προσοχή στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την κτήση των προϊόντων. Η κλασική εκτροφή για 6 – 8 μήνες στο χορτάρι του βουνού, αποτελεί παρελθόν, λόγω τεχνολογίας ζωοτροφών και…
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 08:30

Για τους λάτρεις του καλού κρασιού!

P4141358Σε μια έκταση 7.000 τ.μ., στον κόμβο του Μαρκόπουλου Αττικής, βρίσκεται το Οινοποιείο της οικογένειας Αλλαγιάννη, όπου οινοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους και διεθνή τεχνογνωσία, υψηλής ποιότητας κρασιά, σε ελεγχόμενες ποσότητες. Το οινοποιείο διαθέτει κατάστημα λιανικής και γευσιγνωσίας στον λειτουργικά διαμορφωμένο χώρο – εκθετήριο μουσειακών αντικειμένων & εργαλείων για το κρασί & την αμπελουργία των 2 τελευταίων αιώνων. Ο ιδρυτής του Δημήτρης Αλλαγιάννης, ασχολούμενος από το 1970, κατάφερε να μετατρέψει την…
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 07:23

H πιο απολαυστική πασχαλινή εμπειρία

photo1 amarysia.grAυτό το Πάσχα προβλέπεται απολαυστικό! Τα ανοιξιάτικα αρώματα, οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο και οι λαχταριστές γεύσεις Παπασπύρου αποτελούν τους ιδανικούς οιωνούς για ένα αξέχαστο πασχαλινό διάλειμμα! Για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για την εκδρομή στο νησί ή στο χωριό επιλέξτε χειροποίητες, κλασικές γεύσεις Παπασπύρου. Μυρωδάτο πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, σμυρνέικα κουλουράκια και βέβαια μοναδικές σοκολατένιες δημιουργίες: σοκολατένια αυγά, καλαθάκια, φωλιές, λαγουδάκια και κότες που θα ξετρελάνουν τα…
keikmok750 amarysiaΗ δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει... Υλικά: Για το κέικ: 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες ζάχαρη 200γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 1 μπέικιν πάουντερ 4 αυγά ½ κούπα γάλα φρέσκο 1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ 10 σταγόνες εσάνς βανίλιας Για το γλάσο: 100γρ. κρέμα γάλακτος 100γρ. τυρί κρέμα 50γρ. ζάχαρη άχνη 1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ Για διακόσμηση: Λίγους…
allyou amarysiaΑν λατρεύεις τη μπίρα και το pub food, τότε αυτό το ντιπ αξίζει να το δοκιμάσεις! Υλικά για 4 μεριδες για το ντιπ • 225 g τυρί-κρέμα • 2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη • 1 κ.σ. κορν φλάουρ • 1/2 φλ. sour cream ή γιαούρτι • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη • 2/3 φλ. μαύρη μπίρα • 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι Για τα κρεμμύδια •…
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 10:29

Γλυκά ναι, παχυντικά καθόλου!

cookies xwris zaxari 2Η Sweete Stevia, το φυσικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια, παρουσιάζει τη νέα έκδοση του “Sweete CookBook” με 16 γλυκές συνταγές του pastry chef Δημήτρη Οικονομίδη, για όσους επιθυμούν ν’ αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με ένα φυσικό γλυκαντικό. Με μοντέρνα και φρέσκια προσέγγιση, οι 16 συνταγές αγκαλιάζουν όλες προτιμήσεις. Ανακαλύψτε κλασσικές συνταγές της μαμάς (Mama’s), λαχταριστά Bites & Snacks, την ειδική κατηγορία Chocolate Lovers, αλλά και παραδοσιακές (Traditional) συνταγές όπως το…
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 10:26

STROZZAPRETI με πικάντικη σάλτσα

photo amarysiaΣτην κουζίνα με τον Botrini ΥΛΙΚΑ • 400 γρ. ζυμαρικά strozzapreti • 1 σκελίδα σκόρδο • 3 καυτερά πεπεροντσίνο • 400 γρ. ντομάτα κον κασέ • 5 αντσούγιες κάτω από αλάτι • 2 κ. σούπας κάπαρη • αλάτι • 4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα πεπεροντσίνο σε ροδέλες και λεπτοκόβουμε και τις αντσούγιες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο, τις αντσούγιες και το…

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης