Συνεχίζει τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες του το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής, προσφέροντας δυνατότητα εκπαίδευσης των παιδιών σε σύγχρονες τεχνολογίες. Το δραστήριο ΓΕΛ της πόλης αρχίζει τη λειτουργία ομίλου ρομποτικής για ανάπτυξη εφαρμογών με Arduino (υπολογιστική πλατφόρμα), από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα θα «τρέξει» ο υποδιευθυντής του σχολείου και εκπαιδευτικός Αθανάσιος Μπαλάσκας (M.Sc. Ηλεκτρονικής Φυσικής) μαζί με τον καθηγητή Ιωάννη Σαραντόπουλο (M.Sc. Πληροφορικής). Ο όμιλος δέχεται τους μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή κάθε Πέμπτη 14.30-16.30 (αμέσως μετά τη λήξη ωραρίου της μονάδας).
Η λειτουργία του προγράμματος θα διαρκέσει έως τις 4-5-2023, δύο βδομάδες πριν από την ολοκλήρωση των μαθημάτων του έτους. Οι σχετικές παραδόσεις θα γίνονται στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ (Οδός Νεαπόλεως 5) και κάθε παιδί θα διαθέτει το δικό του κιτ ρομποτικής Arduino. Επίσης στη διάθεσή τους θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ο 3D εκτυπωτής του λυκείου.
Το σχολείο ευχαρίστησε τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Νικόλαο Γάλλο για τον δανεισμό εξοπλισμού ρομποτικής στη μονάδα.
Δείτε επίσης: Ένωση Γονέων: «Διαδικασία – φιάσκο για την παραχώρηση γηπέδου σχολείου σε σωματείο»