Μετά την επιστροφή του τελευταίου «κύματος» των ταξιδιωτών του καλοκαιριού και λίγο πριν από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προβαίνει σε άλλη μία πρωτοβουλία για δωρεάν Covid-19 rapid tests, με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή, όπως αναφέρει η διοίκηση.
Έπειτα από επικοινωνία του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, από 09:00 μέχρι και τις 15:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης (μπροστά από τον Ιερό Ναό), θα βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.
Οι κάτοικοι της πόλης που επιθυμούν να υποβληθούν σε εξέταση, πέραν του ότι, όπως σημειώνει η Δημοτική Αρχή,θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα, φορώντας συνεχώς τη μάσκα τους και κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, καλούνται να έχουν ηλικία από 10 ετών και άνω, να προσέλθουν με τα πόδια έχοντας μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους, το Δελτίο Ταυτότητάς τους και να δώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, ώστε να λάβουν το αποτέλεσμα μέσω sms.
Σε περίπτωση που καταφτάσουν στην περιοχή πέριξ της κεντρικής πλατείας οδικώς, χρειάζεται να έχουν φροντίσει για τη νόμιμη και ασφαλή στάθμευση του οχήματός τους, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία και να προσέλθουν πεζή.
Δείτε επίσης: ΣΕΡΔΑΠ: «Ο Δήμος μάς οφείλει ΜΑΠ τριών ετών και υπερωρίες τεσσάρων μηνών»