Με επικράτηση του ΓΣ Αγίας Παρασκευής απέναντι στον ΚΑΟ Μελισσίων συνοδεύτηκε το ντέρμπι των βορείων προαστίων για το κύπελλο Ελλάδας γυναικών στο μπάσκετ. Ο ΓΣΑΠ επικράτησε με σκορ 60-54 στο κλειστό του Κοντοπεύκου, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στην έδρα του, την Κυριακή 03/10.
Αναλυτικά η ενημέρωση του Γυμναστικού Συλλόγου
«Ήταν ένας αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των δύο συλλόγων μέχρι το τέλος του. Η ομάδα μας ξεκίνησε φουριόζα και στα πρώτα δύο λεπτά προηγήθηκε με 9-2. Όμως τα Μελίσσια ισορρόπησαν τον αγώνα. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου το παιχνίδι παιζόταν στον πόντο. Τελικά ξεφύγαμε με 4 πόντους χάρις σε ένα τρίποντο της Γρίσπου σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Στο γ΄ δεκάλεπτο η ομάδα μας ανέβασε την άμυνά της και μπήκε στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο με διαφορά 11 πόντων. Τα Μελίσσια, παρά την πίεση που άσκησαν, δεν κατάφεραν τελικά να «γυρίσουν» το παιχνίδι.
Από τα θετικά των αθλητριών μας ήταν το πάθος τους και η ομαδικότητά τους , που τους επέτρεψε να σκοράρουν όλες ανεξαιρέτως. Χάρις σε αυτό ξεπέρασαν τα πολλά λάθη(26) και την αστοχία (10/28 βολές, 10/27 δίποντα). Υπερτερήσαμε της αντίπαλης ομάδας στα κλεψίματα, στους αιφνιδιασμούς και στα ριμπάουντ. Συνολικά κρίνοντας, η ομάδα μας έδωσε ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχει εφέτος και αυτό αναμφίβολα είναι θετικό, παίρνοντας υπόψη μας ότι βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα από την έναρξη των προπονήσεων. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και στον προπονητή μας. Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι LIFE.
Δεκάλεπτα 17-17, 16-12, 15-08, 12-17
ΓΣΑΠ (Τασιόπουλος): Πενέλη 2, Στούπα 12(2), Χατήρα 2, Τσιαδή 7(1), Ακρίβου 8, Ευαγγελάτου 9(3), Τριανταφύλλου 5, Σακουλάκη 3(1), Καράμπελα 3(1),Γρίσπου 9(2)
ΚΑΟΜ (Καλογερόπουλος): Παναγιωτίδη 4, Βόσσου, Ανδρικοπούλου 6, Πατέρα 8, Καραχάλιου 1, Κοιλαρίδη 9(3), Τάρλα 9(1), Χιώτη 15, Βελέντζα, Τριανταφύλλη 2, Τίγκα, Παρθενίου.
329 μέρες απραξίας
Λίγο πριν από την επιστροφή στη δράση, ο πρόεδρος του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής Γιώργος Καράμπελας έστειλε το δικό του μήνυμα: «Την 1η Νοέμβρη 2020 δώσαμε τον τελευταίο μας αγώνα! Ποιος θα το περίμενε. Τριακόσιες είκοσι εννιά ημέρες χωρίς επίσημο αγώνα στην Α2 Εθνική Γυναικών. Η πανδημία μας πλάκωσε για τα καλά. Χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες έχασαν το αθλητικό κομμάτι της προσωπικότητάς τους. Πολλές και πολλοί δεν το ξαναβρήκαν. Το εγκατέλειψαν, όπως εγκαταλείπεις μια δυνατή ερωτική σχέση. Με πόνο, θυμό, απογοήτευση. Οι περισσότερες όμως έμειναν πιστές. Με τη βοήθεια από τα σωματεία τους και τη στήριξη των δικών τους ανθρώπων.
Ο σύλλογός μας βίωσε και αυτός, όπως όλη η κοινωνία τις συνέπειες του αποκλεισμού.
Όμως στάθηκε όρθιος. Οι κορασίδες πρώτα και οι νεάνιδες μετά μπήκαν, σαν έτοιμες από καιρό, με την βοήθεια του προπονητή τους και της διοίκησης, στον αγώνα για το πρωτάθλημα Αττικής. Κατέκτησαν βαθμολογικά και τα δύο τμήματα την δεύτερη θέση. Στην καρδιά μας όμως κατέκτησαν την πρώτη. Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Τώρα ήρθε η σειρά των γυναικών, με ευρύτατη ανανέωση και προώθηση των δικών μας κοριτσιών, σε μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια».
Δείτε επίσης: Στο… βάθος «ξεπάγωμα» του κολυμβητηρίου