Το θέμα των ελλείψεων καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής ανέδειξε η παράταξη «Νίκη των Πολιτών». Στον απόηχο των σχετικών ανακοινώσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης, αποτελούμενη από τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τους Θανάση Φαλούκα & Βασίλη Τραυλό, επισκέφθηκε τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Β’ Αθήνας Γιάννη Ψαχούλα και τον Προϊστάμενο Διοικητικού Βασίλη Αποσκίτη, στα γραφεία του φορέα.
Με βάση την ενημέρωση που είχε ο συνδυασμός, η καταγραφή των προβλημάτων στα Λύκεια και Γυμνάσια του προαστίου σήμερα έχει ως εξής:
1. Όλα τα ολιγομελή τμήματα, για τα οποία τα σχολεία αιτήθηκαν, λειτουργούν κανονικά.
2. Από τους 240 αναπληρωτές καθηγητές που ζητήθηκαν (για κενά που υπήρχαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στους 12 Δήμους) στάλθηκαν 82 καθηγητές, κάποιοι εκ των οποίων δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν εργασία!
3. Ένας αριθμός γυναικών αναπληρωτριών (τρεις) πήραν άδειες λόγω εγκυμοσύνης.
4. Αυτή τη στιγμή, η έλλειψη καθηγητών στην πόλη ξεπερνά τους δέκα.
5. Ταυτόχρονα το ΥΠΑΙΘ διαθέτει δυστυχώς πολύ μικρό αριθμό πιστώσεων για τη κάλυψη αυτών των κενών.
6. Ειδικότερα στην Αγία Παρασκευή:
α. Στα Λύκεια καλύφθηκαν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ενώ υπάρχουν κενά σε μαθήματα Γενικής Παιδείας λόγω ασθενειών.
β. Στα ΕΠΑΛ υπάρχει σαφής έλλειψη καθηγητών, κυρίως ειδικοτήτων σε εργαστήρια, όπου απαιτείται και δεύτερος καθηγητής. Στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο δεν υπάρχει μαθηματικός.
γ. Στα Γυμνάσια υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και γίνεται προσπάθεια καθηγητής που έχει τη δυνατότητα δεύτερης ανάθεσης να καλύπτει δύο μαθήματα.
δ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο 1ο Γυμνάσιο με 70 ώρες κενά και το 2ο με 29.
ε. Στα αλλά Γυμνάσια (3ο, 4ο, 5ο) δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ελλείψεις. Όσες υπάρχουν θα καλυφθούν με καθηγητές από άλλα σχολεία.
7. Κενά υπάρχουν ακόμα και στη στελέχωση της παράλληλης στήριξης.
8. Τέλος ετέθη στην αντιπροσωπεία της «Νίκης των Πολιτών» θέμα υλικοτεχνικών ελλείψεων στη Διεύθυνση (φωτοτυπικά, καρέκλες κ.α.).
«Η πλήρης λειτουργία των σχολείων δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί. Η έλλειψη πιστώσεων που υπάρχει, είναι ο κύριος παράγοντας, εν κατακλείδι, της δυσλειτουργίας των σχολείων», τόνισε η δημοτική κίνηση, καταλήγοντας: «Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πιέσουμε όλοι μας, δηλαδή η Διεύθυνση, ο Δήμος, η Ένωση Συλλόγων Γονέων. Να απαιτήσουμε από τα δυο Υπουργεία, Παιδείας και Οικονομικών, για την χρηματοδότηση των Σχολείων μας».
Δείτε επίσης: Γονείς ΠΑΙΣΔΑΠ: «Η διοίκηση κατεβάζει τις ανακοινώσεις μας»