Με φροντίδα και συνέπεια λειτουργεί στην είσοδο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη», του 1ου και 2ου Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης.
Η τακτική της τροφοδοσία με νέους τίτλους ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη και των αντιδημάρχων Παναγιώτη Ξενάκη & Κωνσταντίνου Γουργούλη,
Το παρών έδωσαν 5 μαθητές και μαθήτριες, εκπρόσωποι από την ομάδα της βιβλιοθήκης των σχολείων, τους οποίους συνόδευαν ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αθανάσιος Μπαλάσκας και οι υπεύθυνες για το εγχείρημα εκπαιδευτικοί Ζέτα Παπαγεωργοπούλου & Ελευθερία Λάρδα.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα παιδιά εξήγησαν στους συγκεντρωμένους πώς λειτουργεί η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη»: όποιος-α το επιθυμεί, δανείζεται βιβλίο, το διαβάζει και το επιστρέφει ή το δίνει σε άλλον αναγνώστη. Μάλιστα, μπορεί να χαρίσει κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο σε καλή κατάσταση, για ενηλίκους ή για παιδιά. Για τις δωρεές περισσότερων βιβλίων επικοινωνεί με την ομάδα της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 210 6523968.
Ακολούθησε σύντομη ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συνεργαστεί ουσιαστικότερα η πρωτοβουλία αυτή με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, και συμφωνήσαμε να οργανωθεί συνάντηση στον χώρο του ΕΠΑΛ με τον Παναγιώτη Ξενάκη και στελέχη της δομής του Δήμου.
Σημειώνεται ότι η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη» έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου τον Δεκέμβριο του 2022, προσφέροντας σε δημότες της Αγίας Παρασκευής τη δυνατότητα να δανειστούν, να διαβάσουν, να επιστρέψουν ή να χαρίσουν βιβλία. Κατασκευασμένη από τους μηχανολόγους του σχολείου, είναι βαμμένη στα χρώματά του και έχει χωρητικότητα 50 περίπου βιβλίων. Υποστηρίζεται από τη Βιβλιοθήκη 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής με τακτική ανανέωση του περιεχομένου της, μάλιστα, κάθε τρεις εβδομάδες περίπου.
«Με τη δράση αυτή ανοίγουμε μια δυνατότητα για “περισσότερη ανάγνωση για όλους” ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να “επιστρέφουμε” συμβολικά στους δημότες ένα μέρος των 7.000 λογοτεχνικών βιβλίων που είχαν συγκεντρωθεί στη Βιβλιοθήκη μας, στο πλαίσιο δράσης “Όλοι μαζί μπορούμε” σε συνεργασία με τον Δήμο», ανέφεραν οι υπεύθυνοι του ελπιδοφόρου εγχειρήματος.
* Για τις φωτογραφίες των παιδιών το 1ο ΕΠΑΛ διευκρινίζει ότι υπάρχει έγγραφη συναίνεση από τους κηδεμόνες.
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook