Μετά τα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, ο Δήμος δίνει τη «σκυτάλη» στον Τσακό για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών μέσω των καφέ κάδων.

Η πρωτοβουλία, που θα συνεχιστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καθαρή πόλη», όπως την έχει ονομάσει η διοίκηση.
Πρόκειται για μία δράση σε συνεργασία με τη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας, μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την έναρξη ενός νέου, σύγχρονου τρόπου διαχείρισης των βιοαποβλήτων.
Ενημέρωση πόρτα – πόρτα
Η πληροφόρηση των κατοίκων, με βάση την ίδια ενημέρωση, πραγματοποιείται πόρτα – πόρτα, μέσα από τη διανομή ειδικού εντύπου που εξηγεί αναλυτικά τη διαδικασία της χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών. Παράλληλα, οι πολίτες πληροφορούνται για την επικείμενη δωρεάν διάθεση του καφέ κάδου αποβλήτων κουζίνας, καθώς και βιοδιασπώμενων σακουλών.
Η ενημερωτική καμπάνια θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, ώστε, σύμφωνα με τον Δήμο, κάθε πολίτης να γνωρίζει πώς μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη σωστή διαχείριση των βιοαποβλήτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης τόνισε: «Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια για μια πόλη σύγχρονη, καθαρή και πραγματικά βιώσιμη. Θα φτάσουμε σε κάθε γειτονιά της πόλης, φέρνοντας την ανακύκλωση βιοαποβλήτων μέσα σε κάθε σπίτι. Επαναλαμβάνω πως ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του. Χρειαζόμαστε συμμάχους όλους εσάς, τους πολίτες. Με τη σωστή χρήση του καφέ κάδου, μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Σας καλώ να αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε την Αγία Παρασκευή μία πόλη πιο καθαρή, πιο βιώσιμη».






































































































