Τι τους ενόχλησε
Η κ. Παναρίτη (που είχε τοποθετηθεί από τον υπουργό Οικονομικών, με την έγκριση του πρωθυπουργού, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ), υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου. Παρά την επιστημονική κατάρτιση, η κ. Παναρίτη έγινε γνωστή όταν μιλώντας στις 11 Νοεμβρίου 2012, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε μια ανάλυση για τα κακά του Μνημονίου και το τι σημαίνει για τη χώρα και στη συνέχεια πήγε στη Βουλή και το ψήφισε.
Τώρα κατάλαβα γιατί βγήκαν από τα ρούχα τους, οι του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της.
Δεν τους ενόχλησε που είχε υπάρξει βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτής της ΝΔ ήταν και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε βουλευτής της ΝΔ υπήρξε και ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, που σήμερα τους στηρίζει στην εξουσία.
Τους ενόχλησε, που ενώ είχε μιλήσει κατά του Μνημονίου, στη συνέχεια το ψήφισε. Αυτά δεν ανέχονται. Δεν είναι της κωλοτούμπας οι άνθρωποι και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε.
Προστάτες των φτωχών και των αδυνάτων
Αυτό που δεν μπορώ να σεβαστώ, είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβαλε σε διαβούλευση το θέμα της φορολόγησης των ιδιοκτητών οχημάτων, που συμπλήρωσαν 20 χρόνια. Και ποιοι είναι άραγε αυτοί που δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο επί 20 χρόνια; Μα αυτοί που δεν έχουν λεφτά. Και έρχεται η «πρώτη φορά Αριστερά» και τους λέει «δεν έχετε λεφτά να αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο; Θα πληρώσετε περισσότερο φόρο από αυτούς που έχουν λεφτά και το αλλάζουν κάθε 5 ή 6 χρόνια».
Κι εγώ, γιατί είχα την εντύπωση πως η προτεραιότητα της Αριστεράς είναι η προστασία των φτωχών και των αδυνάτων;
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η φορολογία μένει
Εν τω μεταξύ, άνοιξε πάλι η κουβέντα για εκλογές. Γιατί βρε παιδιά; Διότι -λένε οι έγκριτοι- ο κ. Τσίπρας θα πέσει, ούτως ή άλλως. Διότι -λένε- αν δεν υπογράψει συμφωνία, θα τον ρίξουν όσοι χειροκροτούσαν τα νταούλια και το «go back Μέρκελ», μόλις σταματήσει να ρέει ζεστό χρήμα. Ενώ, αν υπογράψει, θα τον ρίξουν οι αριστερές της αριστεράς συνιστώσες και οι πλατφόρμες των κομμουνιστών, αλλά και οι εξελίξεις στην οικονομία. Διότι έχουν διαπιστώσει ότι οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά ο ΕΝΦΙΑ μένει.
Όχι μόνον ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και ο ΦΠΑ και η φορολογία αυτών που δεν μπορούν να αλλάζουν αυτοκίνητα κάθε τρεις και λίγο, προσθέτω εγώ και αναρωτιέμαι ταυτόχρονα: Αν πάμε σε εκλογές, θα αλλάξει τίποτα; Αφήστε τον λοιπόν να κάνει τη δουλειά του.
Τουλάχιστον, με αυτόν αποφεύγουμε και τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων στους δρόμους (το είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, άλλωστε).
Δεν είδατε, μάλιστα, πως τον υποδέχθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, φωνάζοντας «προχώρα και μην ακούς τίποτα, προχώρα»;
Πότε είχαν υποδεχθεί τον κ. Σαμαρά έτσι;
«Μαρουσιωτικότητα» δημοτικών τελών
Και μέσα σ’ όλα, έχουμε και την καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Μαρούσι κ. Μαγιάκη, ότι εισπράχθηκαν από τους κατοίκους της πόλης 51 εκατομμύρια ευρώ και δεν διατέθηκαν στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, όπως ο Νόμος ορίζει. Κατηγορεί δε τον κ. Πατούλη ότι η απάντησή του (πως τον συκοφαντούν λόγω της στάσης που τήρησε για τα αποθεματικά των δήμων), δεν πείθει.
«Γιατί δεν απαντάει πού πήγαν τα λεφτά;», ρωτάει ο κ. Μαγιάκης και συνεχίζει: «Αν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε θα δούμε αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του».
Βρήκε την ώρα ο κ. Μαγιάκης, για καταγγελίες. Εδώ ο κόσμος χάνεται. Δεν βλέπει στα δελτία τύπου του Δήμου ότι ο κ. Πατούλης αγωνίζεται για την «νησιωτικότητα» της Μυκόνου και άλλων νήσων του Αιγαίου;
Μήπως θα έπρεπε και ο κ. Μαγιάκης να μιλήσει για «μαρουσιωτικότητα» των δημοτικών τελών, ώστε να εισακουσθεί;