Οι σχεδιαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικά αμαξώματα, χωρίς βέβαια να θυσιάσουν την ευρυχωρία της καμπίνας. Για αυτό το λόγο υπάρχουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως οι αεροτομές.
Η αντίσταση ή οπισθέλκουσα (drag) έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο θόρυβο που παράγεται κατά την κίνηση του οχήματος αλλά και στην κατανάλωση. Ιδίως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μικρότερη οπισθέλκουσα συνεπάγεται υψηλότερη αυτονομία με μία φόρτιση της μπαταρίας. Η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation παρουσίασαν την τεχνολογία AAS (Active Air Skirt) για τα μελλοντικά ηλεκτρικά τους μοντέλα, για την οποία υπέβαλαν αίτηση πατέντας στην Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.
Τοποθετημένο ανάμεσα στον εμπρός προφυλακτήρα και τους δύο μπροστινούς τροχούς, το ενεργό αεροδυναμικό στοιχείο περιορίζει την οπισθέλκουσα κατά 2,8% και υπόσχεται αύξηση της αυτονομίας έως 6 χιλιόμετρα στο πολυτελές ηλεκτρικό Genesis GV60.
Το σύστημα ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ/ώρα και απενεργοποιείται όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 70 χλμ/ώρα. Ο λόγος για τον οποίο το αεροδυναμικό βοήθημα καλύπτει μόνο το χώρο των εμπρός τροχών είναι ότι το πάτωμα των αυτοκινήτων που βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP είναι επίπεδο.
Αφού ολοκληρωθούν οι δοκιμές αντοχής και απόδοσης, το σύστημα AAS θα περάσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Hyundai και Kia.