Συναντήσεις με τους υποψήφιους δημάρχους Διονύσου και τις παρατάξεις τους πραγματοποιεί ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος της πόλης, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου.
Όπως ενημερώνει σχετικά ο Σύλλογος, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της υποψήφιας δημάρχου Κατερίνα Μαϊχόσογλου και του επιτελείου της παράταξης «Ο Διόνυσος του Αύριο» με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔ.
Οι επιδιώξεις της παράταξης όπως αναπτύχθηκαν από την Κ. Μαϊχόσογλου ήταν:
* Εκδηλώσεις & δράσεις φορέων: Ο Δήμος θα στέκεται αρωγός στο μέτρο του δυνατού. Θα συνεργάζεται με όλους τους φορείς για το καλό του τόπου.
* Θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων από τον Δήμο (π.χ. Καρναβάλι).
* Βοήθεια στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας σε όλες τις κοινότητες.
* Συνεργασία του Δήμου με τα καταστήματα προκειμένου να κρατηθούν οι καταναλωτές στην περιοχή και τόνωση της εμπορικής αγοράς.
* Στόχευση και στην προσέλκυση της νεολαίας.
* Αξιοποίηση κονδυλίων και προγραμμάτων με παράλληλη λειτουργία από πλευράς του Δήμου μηχανισμού/ελεγκτικού φορέα παρακολούθησης και ανατροφοδότησης.
* Καλλωπισμός του Δήμου, όμορφες και βιώσιμες πόλεις.
* Περιβαλλοντικός τουρισμός.
* Δέσμευση για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.
Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου:
* Να υπάρχει αγαστή και ευρύτερη συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΕΣΔ και να μην περιορίζεται μόνο στις εκδηλώσεις αλλά και σε πιο ουσιαστικά ζητήματα.
* Να οριοθετηθεί ο Δήμος (καλλωπισμός εισόδων, πινακίδες, πυλώνες με τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλπ.)
* Να ορισθεί πλαίσιο (κανόνες) για τις επιχειρήσεις/ καταστήματα που θα ακολουθείται από όλους.
* Να γίνουν πιο προσβάσιμες και αποτελεσματικές οι υπηρεσίες του Δήμου.
* Να αποτελέσει ο ΕΣΔ, για τον Δήμο, συμβουλευτικό όργανο για όποιον προγραμματισμό αφορά τον εμπορικό κόσμο.
* Να γίνει σωστή αριθμοδότηση.
* Να βελτιωθεί το συγκοινωνιακό (αύξηση δρομολογίων ΟΣΕ, επέκταση ωραρίου αστικών λεωφορείων, διεύρυνση δημοτικής συγκοινωνίας).
* Ενοποίηση κοινοτήτων/αλληλεπίδραση.
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr