Τα συμπεράσματά της από την πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημοτικής Αρχής, κατέθεσε μέσα από ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Νέος Διόνυσος».
Αναλυτικότερα, η παράταξη αναφέρθηκε στην «ιδιαίτερη εντύπωση που προκάλεσε η αποστροφή της αντιδημάρχου Οικονομικών, σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο. Πρόκειται για ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουμε, αφού ενημερωθούμε για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, και συγκεκριμένα (α) για το ποιες από τις οφειλές είναι ληξιπρόθεσμες, (β) ποιες επισφαλείς και (γ) ποιες είναι οι οφειλές του Δήμου προς τρίτους».
Στη συνέχεια, η παράταξη παρέθεσε τις παρακάτω παρατηρήσεις σχετικά με την συζήτηση αυτή καθαυτή, την οποία και χαρακτήρισε «σε γενικές γραμμές θετική».
Αρχικά, σε ότι αφορά την διαδικασία της συζήτησης ο «Νέος Διόνυσος» ανέφερε:
«1. Οι όποιες διαδικαστικές αδυναμίες ήταν αναμενόμενες και λογικές, λόγω της πρωτόγνωρης διαδικασίας.
2. Η βασική αδυναμία που αφορούσε την ανάπτυξη και την σειρά συζήτησης των ερωτήσεων – κατ’ αναλογία των γνωστών επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή- μπορεί και πρέπει να διορθωθεί.
3. Θα πρέπει να προβλεφθεί τρόπος «υιοθέτησης» από τις παρατάξεις, ερωτήσεων τόσο από συλλογικούς φορείς, όσο και από ενδιαφερόμενους δημότες.
Η παράταξη Νέος Διόνυσος ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε προτάσεις για την οργανωμένη συζήτηση και το ίδιο θα πράξει και στο προσεχές μέλλον με πνεύμα εποικοδομητικό και ειλικρινή διάθεση συναίνεσης.»
Κατόπιν, «σε ότι αφορά την ουσία των απαντήσεων από τη δημοτική Αρχή στις δύο ερωτήσεις που καταθέσαμε», η παράταξη σχολίασε:
«1. Η νέα δημοτική Αρχή δεν έπεισε. Έδειξε ότι ήταν αποσπασματικά προετοιμασμένη. Και τούτο, παρόλο που ήταν ενημερωμένη για το περιεχόμενο των ερωτήσεων μας. Η πιθανή επίκληση ότι «είμαστε στην αρχή της θητείας» σύντομα θα εξαντληθεί και δεν θα δικαιολογεί γενικόλογες απαντήσεις.
2. Η νέα δημοτική Αρχή περιέγραψε με κάποιες λεπτομέρειες την κατάσταση που έχει παραλάβει στους λογαριασμούς ύδρευσης και στο αποχετευτικό. Ωστόσο, οι δημότες την εξέλεξαν όχι για να περιγράφει τα προβλήματα, αλλά για να βρίσκει και να υλοποιεί λύσεις. Περιμένουν, δηλαδή, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των εντάσεων που χρονίζουν, αλλά και πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί πλήρως η τάξη με την έκδοση των λογαριασμών νερού.
3. Ενώ, λοιπόν, αναγκάστηκε να συνομολογήσει ότι είχαμε δίκιο στα περισσότερα θέματα που θίξαμε (πολίτες δύο ταχυτήτων, χρεώσεις σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο στους μεν, αλλά όχι στους δε, υπέρογκοι λογαριασμοί κλπ.), δεν έδωσε καμία σαφή και κατατοπιστική απάντηση σχετικά με το τι σκοπεύει να πράξει, για να λύσει τα προβλήματα αυτά. »
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο «Νέος Διόνυσος» σημείωσε ότι: «Θα καταγράψουμε τις απαντήσεις της δημοτικής Αρχής και θα επανέλθουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτώντας να δρομολογηθούν οι δέουσες ενέργειες που θα επιφέρουν λύσεις χρονικά σύντομες και κοινωνικά δίκαιες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συναντήσουμε ευήκοα ώτα. Αλλιώς δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί αυτό που αποσπασματικά ακούγεται στις πλατείες και στα καφενεία της πόλης: «έσται η εσχάτη πλάνη χείρων τής πρώτης».»
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr