Τέλος οι Σέρρες αναμφίβολα προβλέπονται για Τουρισμό 12 μηνών, γι αυτό το λόγο στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος σχετικές Επιχειρήσεις. Είναι εξάλλου από τα πιο γνωστά μέρη που προσφέρονται για Αγροτουρισμό και για διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού κυρίως Ιαματικού & Θρησκευτικού λόγω των φυσικών δώρων που της έχουν δοθεί απλόχερα.
Η Έκθεση «Σέρρες: Ένας Πολιτισμός στο Τραπέζι σας» διοργανώνεται από φορείς που γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο, πραγματοποιείται στο Μετρό Συντάγματός με Δωρεάν είσοδο και υλοποιείται από την Άλφα Εκθεσιακή –εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο είκοσι χρόνια.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα δυνατά σημεία της διοργάνωσης η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετά υψηλό αριθμό επισκεπτών (επαγγελματίες-κοινό).
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις με Παραδοσιακούς Χορούς, Χειροποίητη Κατασκευή Μπουγάτσας κα.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 19:00 στο χώρο της έκθεσης.
Στην τελετή των εγκαινίων πρόκειται να παραβρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους σημαίνοντες εκπρόσωποι πολιτικών, οικονομικών, και πολιτιστικών φορέων.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 10:30 μέχρι 21:00.