Για «αντιλαϊκή πολιτική» κατηγόρησε τους δημάρχους Λυκόβρυσης και Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό και Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτης Ασβεστάς, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες 18 Οκτωβρίου στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης.
Ο κ. Ασβεστάς ισχυρίστηκε, ότι η παράταξη θα παλέψει για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης.
Στην εκδήλωση, επίσημος προσκεκλημένος ήταν και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Μπάμπης Ζιώγας, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να δώσουμε ψήφο καταδίκης στα άλλα κόμματα και να δώσουμε θετική ψήφο στο ΚΚΕ».
Επίσης, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία των επικείμενων περιφερειακών εκλογών, δεδομένου ότι οι περιφέρειες «χρεώνονται» με πλήθος αρμοδιοτήτων. Στη συνέχεια αιτιολόγησε τον «αντιλαϊκό χαρακτήρα του νόμου «Καλλικράτη»», ενώ διευκρίνισε ότι στο ενδεχόμενο του δεύτερου γύρου, η ψήφος θα είναι και πάλι ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, χαρακτηρίζοντας υποκριτική την «ψήφο κατά συνείδηση».
Τέλος, ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ Πεύκης Άρης Κυριακίδης υποστήριξε ότι «ο στόχος μας είναι να στείλουμε μήνυμα σε όλα τα κόμματα, ότι πρέπει να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης με βάση την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι με βάση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».