Οι Δήμοι Πεύκης και Λυκόβρυσης, που πλέον συνενώνονται σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτη», έχουν σήμερα πληθυσμό γύρω στις 50.000. Κι εμείς, με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους και με βαρύ το χρέος απέναντι στον τόπο μας -πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές εντάξεις- οφείλουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους και των δυο πόλεων έναν ανθρώπινο και φιλικό Δήμο με υψηλή ποιότητα ζωής. Και να του δώσουμε ένα όραμα. Ένα όραμα για τις δυο πόλεις μας στις οποίες ζούμε σήμερα, στις οποίες θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας, και ενδεχομένως έζησαν χτες και οι γονείς μας».
Η Λ. Ειρήνης ενώνει τις δυο πόλεις. Οι γειτονιές είναι η ψυχή τους.
Ειδικά για την Πεύκη υπογράμμισε, ότι είναι σημαντικός ο ρόλος στον ενιαίο Δήμο της Λεωφόρου Ειρήνης, ότι οι γειτονιές αποτελούν την ψυχή της πόλης και ότι θα γίνουν εκτεταμένες αναπλάσεις και μονοδρομήσεις σε πολλές περιοχές.
«Στην Πεύκη πολλά θέματα, που αφορούν το μέλλον της πόλης έχουν φθάσει στη φάση της υλοποίησης χάρη στο πρόγραμμα που εφαρμόσαμε την προηγούμενη τετραετία. Τότε πολλοί δεν πίστευαν, ότι οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιούντο. Σήμερα διαπιστώνουν με τα ίδια τους τα μάτια, ότι οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη.
Προχωράει, λοιπόν, η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, που σύντομα μεταμορφώνεται σε ένα φιλικό και σύγχρονο δρόμο. Ένα δρόμο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ενιαίο Δήμο, αφού θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο των δυο πόλεων. Θα είναι η καρδιά τους» είπε.
Θα γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις στη Λυκόβρυση
Για τη Λυκόβρυση υπογράμμισε, ότι «στόχος είναι η δημιουργία οργανωμένου κέντρου, αυτόνομων γειτονιών, βελτίωση των εισόδων της πόλης, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και βιοκλιματική ανάπλαση των κεντρικών οδών, απαγόρευση της διέλευσης των φορτηγών στο κέντρο της πόλης. Στη Λυκόβρυση η έλλειψη οργανωμένου κέντρου πόλης είναι εμφανής.
Σήμερα η κεντρική πλατεία δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της πόλης. Από τη μια πλευρά, είναι η περιορισμένη έκτασή της και από την άλλη το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Είναι, λοιπόν, ουσιαστικά απρόσιτη προς τους δημότες. Η ανάγκη για ένα άλλο κοινόχρηστο – κοινωφελή χώρο, εύκολα προσβάσιμο από τους κατοίκους, μπορεί να δημιουργηθεί στο τμήμα της Σοφοκλή Βενιζέλου, ενώνοντας τους προαύλιους χώρους της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας και του απέναντι παρεκκλησιού» τόνισε.