Ο Παναγιώτης Αποστόλου, με πλούσια δράση στις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αναλαμβάνει την πρόκληση να κατέβει στη… μάχη του σταυρού στη δύσκολη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Aθηνών. Η «Α» συνομίλησε μαζί του προσπαθώντας να καταγράψει τις απόψεις του αναφορικά με την «ετικέτα» του ακραίου εθνικισμού με την οποία τα υπόλοιπα κόμματα «χρεώνουν» το κόμμα του, το καινούργιο που θέλει να φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι η χώρα μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση.
Κύριε Αποστόλου τι διαφορετικό πρεσβεύει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία του πολιτικού λόγου ώστε ν’ αξίζει την ψήφο του Έλληνα πολίτη;
Το πολιτικό σύστημα είναι πλήρως απαξιωμένο από την ελληνική κοινωνία και οι εκφραστές του πολιτικού συστήματος, δηλαδή οι βουλευτές, κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους απέναντι του ελληνικού λαού.
Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αναπαράγουν συνεχώς οικονομικά σκάνδαλα με συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών τους.
Ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα νέο. Έχει άφθαρτα στελέχη, με καθαρό πολιτικό και ποινικό μητρώο. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά του. Αυτό σημαίνει ότι ο πολιτικός μας λόγος είναι αξιόπιστος και πείθει τον λαό μας. Οι παρεμβάσεις μας για όλα τα θέματα, στα δύο χρόνια συμμετοχής μας στην ελληνική Βουλή, αλλά κυρίως εκτός αυτής, είναι συνεχείς και σε πάρα πολλά ζητήματα έχουν φέρει αποτέλεσμα. Θυμηθείτε το κατάπτυστο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, το οποίο είχε δημιουργήσει αγανάκτηση στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας. Με συνεχείς παρεμβάσεις και καταγγελίες δικές μας, όχι μόνο το βιβλίο αποσύρθηκε, αλλά και η «ένοχη» υπουργός Εθνικής Παιδείας, κ. Μ. Γιαννάκου, αποδοκιμάσθηκε από το εκλογικό σώμα, αφού δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής το 2007.
Ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που αρνείται στους Σκοπιανούς να ονομάζονται Μακεδόνες (με ή χωρίς πρόθεμα). Ο φέρελπις πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ν.Δ. Γεωργιάδης, επίσης αποδοκιμάσθηκε από τους Κερκυραίους συμπατριώτες του, όταν εκφράσθηκε δημόσια υπέρ της ονομασίας αυτής με την αλήστου μνήμης φράση «Το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας είναι μπουρδολογία».
Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πειθαναγκάσθηκε να αρνηθεί την είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ (βέτο) φοβούμενος τη δική μας αντίδραση, για την οποία όπως θα θυμάστε, είχε επανειλημμένα προειδοποιηθεί.
Σε πολλά άλλα θέματα επίσης πιέσαμε την κυβέρνηση κι άλλαξε ρότα. Θυμηθείτε το μέγα ζήτημα των λαθρομεταναστών, το ζήτημα των ημιυπαίθριων χώρων κ.λπ.
Θεωρώ λοιπόν ότι και σε αυτές τις εκλογές, της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο λαός μας θα μας τιμήσει με την ψήφο του και θα υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση του κόμματός μας στην ελληνική Βουλή.
Κατηγορείστε από τα υπόλοιπα κόμματα και ιδιαίτερα από τη Ν.Δ. ότι υιοθετείτε, ως κόμμα, ακραίες θέσεις σε θέματα εθνικά ή μεταναστευτικά. Εσείς θεωρείτε τον εαυτό σας ακραίο εθνικιστή ή ρατσιστή;
Η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής, όποτε έχουν επικοινωνιακό πρόβλημα με τους ψηφοφόρους τους, προκαλούν, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές θέσεις του ΛΑΟΣ ως ακραίες.
Ο ΛΑΟΣ είναι ένα πατριωτικό, δημοκρατικό κόμμα και ουδείς μπορεί να καταγράψει κάποια ακραία θέση μας ή ενέργειά μας στα εννέα χρόνια ύπαρξής μας. Όσον αφορά στις θέσεις μας στα εθνικά θέματα, είναι θέσεις που επιδοκιμάζονται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Εμείς λέμε όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., χωρίς να μας δοθούν ανταλλάγματα. Δυστυχώς, με την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., άνευ ανταλλαγμάτων, συντάσσονται εκτός της κυβέρνησης και τα άλλα κόμματα της αντιπολιτεύσεως.
Δικαιωνόμαστε καθημερινά από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις κυβερνήσεων κρατών της Ε.Ε. που επίσης δεν θέλουν την είσοδο της Τουρκίας στη Ε.Ε.
Εμείς είπαμε όχι στο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Συμφωνούσαν απόλυτα ή σχεδόν απόλυτα όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας. Δικαιωθήκαμε από την απόφαση του κυπριακού λαού. Εμείς θα ξαναπούμε όχι, γιατί θέλουμε δίκαιη λύση του Κυπριακού.
Είμαστε οι μόνοι που λέμε όχι στη διπλή ονομασία για το όνομα της γείτονος χώρας των Σκοπίων και απαιτούμε να μην υπάρχει καθόλου η λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της.
Δικαιωνόμαστε καθημερινά από τις καταγεγραμμένες θέσεις μέσω δημοσκοπήσεων του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και από τις συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας.
Στο θέμα των λαθρομεταναστών είμαστε οι μόνοι που έχουμε μεταναστευτική πολιτική από το 2007. Προηγμένα κράτη της Ε.Ε., όπως η Ιταλία και η Ολλανδία, έχουν θεσπίσει την ποσόστωση επί του συνόλου του πληθυσμού των χωρών τους. Μία ποσόστωση που δεν ξεπερνά το 3,5%. Εμείς ως χώρα, έχουμε ανοίξει τα σύνορα κι αυτή την στιγμή έχουμε 2,5 εκατ. μετανάστες. Είναι το 3,5% του πληθυσμού μας;
Θέση μας, επίσης, είναι ότι -με πρωτοβουλία των νομαρχιών- θα έπρεπε να καταγράφονται οι ανάγκες εργασίας της χώρας κι εκεί να απασχολούνται, όπως για παράδειγμα πόσοι χρειάζονται για την περισυλλογή των πορτοκαλιών στην Άρτα ή για τις ελιές στην Πελοπόννησο.
Δικαιωνόμαστε καθημερινώς από τις κινητοποιήσεις, «Κινήσεων Πολιτών» που κατοικούν σε περιοχές όπου βιώνουν έντονα το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης.
Είναι λοιπόν ακραίες οι θέσεις του ΛΑΟΣ στα εθνικά και μεταναστευτικά θέματα;
Ακούγοντας κάποιος τους εκπροσώπους του κόμματός σας θα μπορούσε να υποθέσει ότι, πλην του ΛΑΟΣ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι διατεθειμένα να «βγάλουν την Ελλάδα στο σφυρί». Είναι αυτή η πραγματικότητα;
Μία χώρα, ένα κράτος που εκποιεί τις τηλεπικοινωνίες, που εκχωρεί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, που πωλεί τις αερομεταφορές του, που χρονομισθώνει με πολυετή συμβόλαια τις εθνικές οδούς και έπεται συνέχεια, αυτό το κράτος χάνει σιγά-σιγά, ίσως χωρίς να το καταλαβαίνει, την εθνική του κυριαρχία.
Προσθέστε σε αυτά την πλήρη αποβιομηχάνηση, την ερήμωση της υπαίθρου, την υπερχρέωση των νοικοκυριών, την ανεργία, τη φτώχεια και έχετε ολοκληρωμένη απάντηση στην ερώτησή σας.
Η οικονομία αποτέλεσε, για άλλη μια φορά, τον λόγο προσφυγής στις… πρόωρες κάλπες. Στον τομέα αυτό ποια «συνταγή» έχει το κόμμα σας για έξοδο από την κρίση;
Δεν υπάρχει συνταγή εξόδου από την κρίση. Όμως αυτό που εμείς προτείνουμε είναι:
α) Άμεση εκπόνηση προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Σημειώστε ότι είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει συντάξει τέτοιο πρόγραμμα.
β) Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος του 5% των κερδών των ελληνικών επιχειρήσεων, με την προϋπόθεση ότι αυτά επενδύονται στο αντικείμενο τους. Η επένδυση θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις εργασίας για τους ανέργους και νέο πλούτο για την πατρίδα.
γ) Αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων, από ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουμε την εισροή νέων μεταναστών εποίκων. Μόνο στη Μυτιλήνη κάθε μέρα καταφθάνουν 110 μετανάστες-έποικοι.
Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν αρκετά άλλα οικονομικά μέτρα που, με την υλοποίησή τους, βγάζουν τη χώρα από την οικονομική κρίση.
Είστε υποψήφιος σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια. Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να μπείτε σε αυτήν την… περιπέτεια;
Δεν το θεωρώ περιπέτεια. Είναι πρόκληση, χωρίς να υπολογίζω το όποιο κόστος. Την πρόκληση αυτή την έχω αποδεχθεί κι είμαι αποφασισμένος να εργασθώ για την υλοποίηση των οραμάτων μου για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.