Παρουσία εκπροσώπων φορέων της Αγ. Παρασκευής, της Τ.Ο. Ν.Δ., της βουλευτή της Ν.Δ. Σ. Βούλτεψη και πλήθους δημοτών, ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς και η παράταξη ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εγκαινίασαν τον προεκλογικό αγώνα τους.
«Πολλαπλά ανοχύρωτος Δήμος»
Ο Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας για τη σκληρή μάχη που έδωσε εκείνος και οι συνεργάτες του τα τελευταία τρία χρόνια για τα καθημερινά προβλήματα. «Ο Δήμος που αναλάβαμε ήταν, όπως αποδείχθηκε, κατά τη διάρκεια της Διοίκησής μας αλλά και στη κορύφωση της οικονομικής κρίσης πολλαπλά ανοχύρωτος. Μας λέγανε άπειρους αλλά εμείς μετατρέψαμε το κέφι, την όρεξη για δουλειά, το πάθος μας για δημιουργική ανασυγκρότηση της πόλης σε εμπειρία, με θεαματικά θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς γι’ αυτούς τους διαψεύσαμε σε όλα τα μέτωπα.
Χρειάστηκε να αγωνιστούμε κατά της γραφειοκρατίας, την οποία επιδείνωσε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Από τους 325 Δήμους, μόνο οι 19 έχουν ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ. Ένας από αυτούς είναι και ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής. Οι πόροι που πήραμε από την Κεντρική Διοίκηση ήταν λιγότεροι κατά 60%, από 13.500 ευρώ που πήραμε την πρώτη φορά, το 2013 μας έδωσαν μόλις 6.500 ευρώ. Εμείς όμως σταθήκαμε όρθιοι», είπε ο δήμαρχος.
Κοινωνική Αλληλεγγύη
Υπενθύμισε ότι η Αγία Παρασκευή είναι πρωτοπόρος στην Κοινωνική Αλληλεγγύη -αναφερόμενος στο Κοινωνικό Μαγειρείο και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα σε αυτήν του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου προς τους πληγέντες πολίτες από την κρίση και ευχαρίστησε τους εθελοντές των Κοινωνικών Δομών της Αγίας Παρασκευής καθώς και τους επιχειρηματίες για την ανιδιοτελή τους προσφορά.
Μίλησε για το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ανταλλακτήριο Ρούχων, τα επιδόματα σε απόρους, και θύμισε το ότι ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται ανάμεσα στους 14 πρώτους Δήμους που πραγματοποιούν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του ΚΕΠ υγείας (Κέντρα Πρόληψης Υγείας).
«Αυτά τα χρόνια, χρειάστηκε να επανασυνδέσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα σε αδύναμους συμπολίτες μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Ακόμη κι εγώ ο ίδιος πήγα και το έκανα, παράνομα μεν, αλλά το έκανα και αν χρειαστεί θα το ξανακάνω», είπε ο Βασίλης Ζορμπάς. «Κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι επίσης είναι ότι εκχωρήσαμε οικόπεδο για άτομα με νοητική υστέρηση για να δημιουργηθεί μέσω ΕΣΠΑ η «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης».
Ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, αναφέρθηκε στη μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 19% -με πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση κατά 10% το 2014- στις δράσεις για απευθείας διάθεση φθηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων-χωρίς μεσάζοντες και στο πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων σε συνεργασία με το Σύλλογο Κτηνιάτρων και το Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής.
Μίλησε για τα σχολεία τα οποία παρά την κρίση διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση και λειτουργούν κανονικά, για τα δύο Νομικά Πρόσωπα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, τον ΠΑΟΔΑΠ και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ τα οποία παρείχαν στους δημότες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ποιοτικές εκδηλώσεις, υπενθύμισε ότι νομιμοποίησε τους αθλητικούς χώρους του Δήμου οι οποίοι λειτουργούσαν χωρίς άδεια και τέλος, αναφέρθηκε στα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο για τα οποία «όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση οι πολιτικοί μας αντίπαλοι διέδιδαν ότι θα τα κλείσουμε μα όχι μόνο δεν έκλεισαν αλλά σήμερα λειτουργούν ακόμα καλύτερα».
Τεχνικό Έργο
Ο Βασίλης Ζορμπάς μίλησε και για τα τεχνικά έργα που επιτελέστηκαν τους τελευταίους τριάντα οχτώ μήνες. Τον βρεφονηπιακό σταθμό, τη βιοκλιματική ανάπλαση των οδικών αρτηριών του Τσακού, τη βιοκλιματική ανάπλαση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Κυκλάδων, Σολωμού και καθέτων οδών, την ανάπλαση οδού Αγίου Ιωάννου, -την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «το γιοφύρι της Άρτας» που κανείς δε μπορούσε να το τελειώσει 25 χρόνια τώρα- την πεζογέφυρα Γελαδάκη, τη βιοκλιματική ανάπλαση Κοντοπεύκου, τη δημιουργία σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων μήκους 8 χλμ., το 12ο Νηπιαγωγείο Κοντοπεύκου, την κατασκευή 4 παιδικών χαρών με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο (μάλιστα είναι οι πρώτες πιστοποιημένες με ISO). Ανακοίνωσε επίσης ότι με χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων θα κατασκευαστούν άλλες 5 παιδικές χαρές.