Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Απεργία στις 02/10 -  Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με απεργίες και στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις αλλαγές στα εργασιακά και στον συνδικαλιστικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή. Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Απεργούν εργαζόμενοι σε λιμάνια, λογιστές, οικοδόμοι, ενώ από τις 11 το πρωί ο δημόσιος τομέας σταματά τις εργασίες.

Στο «κόκκινο» θα είναι το κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, καθώς θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας. ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στα Προπύλαια. Η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδος) προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο την Τετάρτη και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Την Τετάρτη η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 13:00. Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου.  Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.  Παράλληλα οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας -Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες- ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ως αντίδραση, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατέθεσε στη Βουλή για διαβούλευση, το οποίο περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και καλεί τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter

newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ο Καιρός Σήμερα