Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης – Από την έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας Αμαρυσίας – 10/07
Ξαφνικά, οι ούτως ή άλλως θερμές μέρες του καλοκαιριού έγιναν ακόμη θερμότερες. Ο πολιτικός πολιτισμός και οι χαμηλοί τόνοι που είχε επιβάλει η υγειονομική κρίση αφέθηκαν στην άκρη και η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να φτάνει στα άκρα. Αφορμή αποτελούν οι καταγγελίες για τον ρόλο και τη δράση του Νίκου Παππά την περίοδο, μάλιστα, που ήταν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εντός του Μαξίμου (ως υπουργός Επικρατείας). Όλα ξεκίνησαν από την ηχογραφημένη συνομιλία που παρουσίασε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, στην οποία ο κ. Παππάς εμφανιζόταν να μεσολαβεί για υπόθεσή του, αλλά και να τον πιέζει προκειμένου ο δικηγόρος του να ενοχοποιήσει τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις καταγγελίες αυτές προστέθηκαν αυτές του εξίσου γνωστού επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με αιχμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο «έτρεξε» ως αρμόδιος υπουργός ο κ. Παππάς, αλλά «έπεσε» από το ΣτΕ. Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει λοιπόν ότι με μεσολάβηση του τότε υπουργού και κυβερνητική εντολή πήρε δάνειο από ξένη εταιρεία προκειμένου να στήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό που θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά το δικαστικό μπλόκο τα χρήματα αυτά κατευθύνθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.
Όπως είναι λογικό, η ΝΔ καταλογίζει ευθύνες όχι μόνο στον κ. Παππά, αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό, για τον οποίο υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνονταν εν αγνοία του. Προσώρας, όμως, τηρεί στάση αναμονής για το αν θα προχωρήσει ή όχι σε σύσταση εξεταστικής ή ακόμη και προανακριτικής επιτροπής, αναμένοντας τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.
Ζητάει, ωστόσο, από τον κ. Τσίπρα είτε να αποπέμψει τον πρώην συνεργάτη του είτε ν’ αναλάβει την ευθύνη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει άλλο δρόμο: στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν… μουρμούρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από όλα τα στελέχη του να στηρίξουν τον κ. Παππά «από τις επιθέσεις της Δεξιάς», όπως είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας στην άκρη τουλάχιστον όσα επικαλέστηκε αρχικά για «βρώμικο ‘89». Έπεται συνέχεια.