Με ανακοίνωση που εξέδωσε για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σταχυολογεί μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να δημιουργηθούν για την προστασία των πολιτών από παρόμοια φαινόμενα.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
«Σ’ ένα κράτος που ενώ χρειάζεται ασθενοφόρα και πυροσβεστικά, αγοράζει περιπολικά και προσλαμβάνει αστυνομικούς, ένα νεοναζιστικό τάγμα Κροατών διέσχισε τα σύνορα, τη μισή Ελλάδα και ενώθηκε με Έλληνες νεοναζιστές, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον βρισκόταν έξω από το γήπεδο.
Από τα σύνορα μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, χρησιμοποιώντας τον ΗΣΑΠ, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, ξυρισμένα κεφάλια και ρόπαλα στα χέρια, καμία αστυνομία, κανένας έλεγχος δεν έφραξαν τον δρόμο στους φασίστες. Αφαίρεσαν ανενόχλητοι τη ζωή του 22χρονου Μιχάλη, τραυμάτισαν με πέτρα ένα 12χρονο κορίτσι, έστειλαν καμιά 10αρια στο νοσοκομείο, βανδάλισαν και σκόρπισαν τρόμο στην πόλη, επειδή το μπορούσαν ανενόχλητοι. Απλώς το μπορούσαν.
Ο Μιχάλης δεν έχασε τη ζωή του γιατί ήταν ΑΕΚ. Έχασε τη ζωή του γιατί ζει σε μια χώρα που ενώ αστυνομεύονται οι πολίτες, τα συνδικάτα και η νεολαία, δεν ελέγχονται οι φασίστες και οι δράσεις τους. Είναι σημαντικό, εφόσον το Κράτος δε μας προστατεύει, να δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις, ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας από τους φασίστες.
1. Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός κινήματος ενάντια στον φασισμό, που θα ξηλώσει τις νεοναζιστικές φωλιές, που έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς οπαδικούς συνδέσμους διαφόρων αθλητικών σωματείων, στα σχολεία και σε στέκια της νεολαίας.
2.Να συμβάλλουμε στη γιγάντωση του αντιφασιστικού κινήματος στα συνδικαλιστικά σωματεία, στη νεολαία, στους μαθητικούς και γονεϊκούς συλλόγους, στις φοιτητικές παρατάξεις και να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας των πιο αδύναμων πολιτών.
3.Να συμβάλλουμε στη δημιουργία αντιφασιστικής νοοτροπίας σε όλη την κοινωνία σε κάθε γειτονιά και να σηκώσουμε ένα τείχος προστασίας για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να προστατεύσουμε τις γειτονιές μας από τις νεοναζιστικές συμμορίες, με το όποιο προσωπείο χρησιμοποιούν.
Η Ν.Ε. Βόρεια Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα σταθεί δίπλα σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη φασιστική απειλή ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά και στους δρόμους του καθημερινού αγώνα. Θα σταθούμε απέναντι στα ναζιστικά μορφώματα που σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο. Το ποτέ ξανά που φωνάξαμε για την δολοφονία του Άλκη δεν ήταν τελικά αρκετό».