Μετά το Ευρωκοινοβούλιο η υπόθεση των υποκλοπών έφτασε από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αφού όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος ως πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Ομάδας της Αριστεράς σε αυτή, «έθεσε το ζήτημα του Ελληνικού Watergate και των ευθυνών της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψη του».
Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου
«Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Ομάδας της Αριστεράς σε αυτή, έθεσε το ζήτημα του Ελληνικού Watergate και των ευθυνών της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψη του.
Η Επιτροπή, στη συνέχεια της συζήτησης, αποδέχθηκε πρόταση του Εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης επί των παράνομων παρακολουθήσεων, Ολλανδού Βουλευτή Πήτερ Ομτζιγκ, να καλέσει σε ακρόαση τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη, μαζί με πολιτικούς θύματα παρακολούθησης από Πολωνία και Ισπανία.
Μετά το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ρίξει φως στην υπόθεση που προσπαθεί να συσκοτίσει ο Κ. Μητσοτάκης».