Mε την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στο τέλος της συγκέντρωσης που έκαναν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έξω από το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, «η υφυπουργός Παιδείας, για τα περισσότερα ζητήματα, επανέλαβε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τις ίδιες απαντήσεις που είχαν δοθεί και στις προηγούμενες συναντήσεις». Σε ό,τι αφορά το αίτημα για αξιοπρεπείς αποδοχές, αναγνώρισε φραστικά το δίκαιο του αιτήματος, καθώς και την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τις αμοιβές τους στο δημόσιο τομέα και μίλησε για την καθιέρωση Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στο Δημόσιο και Ενιαίου Μισθολογίου, χωρίς, όμως, να αναλάβει καμιά συγκεκριμένη δέσμευση.
Για την Ειδική Αγωγή: Χαρακτήρισε ντροπή τα σεμινάρια των 400 ωρών και δήλωσε πως θα καταργηθούν και δεν θα αποτελούν προσόν διορισμού. Επανέλαβε την προηγούμενη δέσμευσή της για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, από τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σε ό,τι αφορά το κείμενο διαβούλευσης, απάντησε πως για το υπουργείο Παιδείας αποτελεί βάση συζήτησης και ζήτησε επ’ αυτού τις προτάσεις της ΔΟΕ. Και οι δάσκαλοι κατέληξαν: «Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις στα κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου και θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία του κλάδου».
«Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης». δήλωσε στους εκπροσώπους των δασκάλων και νηπιαγωγών που είχαν σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Πρόθεσή μας» πρόσθεσε η υφυπουργός «είναι να εγγυηθούμε αξιοπρεπείς αμοιβές για τους εκπαιδευτικούς και την οικονομική τους αυτοτέλεια, μέσα στα πλαίσια της αντοχής της Ελληνικής οικονομίας. Προέχει η καθιέρωση ενός δίκαιου συστήματος αμοιβών στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα ώστε να αρθούν οι χρόνιες αδικίες. Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή, θα καταργήσουμε τα σεμινάρια των 400 ωρών και στόχος μας είναι να υπάρξει προκήρυξη μονίμων διορισμών των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στον επόμενο ΑΣΕΠ.
Σχετικά με την Προσχολική Αγωγή, δεν μπορούμε να συζητάμε για διετή φοίτηση χωρίς πρώτα να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες κτηριακές και εκπαιδευτικές υποδομές».