Η χώρα ακόμη στην «εντατική» και με τα capital control να έχει καταστεί σαφές στην καθημερινότητα όλων μας ότι ήρθαν για να μείνουν! Οι πολιτικές εξελίξεις «τρέχουν» στο εσωτερικό της χώρας και η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, τη γνωστή σε όλους μας Τρόικα, έχουν αρκετό ακόμη μέλλον έως ότου η χώρα αποκτήσει μία σταθερή μνημονιακή και κατά βάση υφεσιακή πραγματικότητα, χωρίς όμως τις εντάσεις και τους έντονους αρνητικούς κλυδωνισμούς των τελευταίων εβδομάδων, τον απόηχο των οποίων ζούμε και θα ζούμε για καιρό ακόμα!
Κάπως έτσι, οι πάλαι ποτέ αυγουστιάτικες καλοκαιρινές διακοπές μας, τότε που ξεχυνόμασταν στα μήκη και τα πλάτη της χώρας και βουτούσαμε σε κάθε παραλία, ακόμα και στη μνημονιακή πραγματικότητα των προηγουμένων ετών, οπότε και οι large καλοκαιρινές αποδράσεις μειώθηκαν δραματικά… είναι για τον φετινό Αύγουστο που διανύουμε, μακρινό παρελθόν. Γιατί φέτος πολλοί από εμάς θα μείνουν στην πόλη τους. Θα μείνουν στα Βόρεια Προάστια και εν γένει στην Αττική…
Κι όμως σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα όπως θα έλεγαν και οι νομπελίστες ποιητές μας Οδυσσέας Ελύτης και Γιώργος Σεφέρης, που ύμνησαν την ομορφιά και τα πλούτη της γης της, «δεν είναι να βάζεις μαράζι».
Αδράζουμε τη μέρα λοιπόν και ξεκινάμε για τις αυγουστιάτικες διακοπές μας στην πόλη μας και στην πρωτεύουσα, ελκυστικό προορισμό για τους απανταχού ταξιδιώτες των χωρών του κόσμου. Ας ρίξουμε μια κοντινότερη ματιά στις παραλίες που διαχρονικά επισκέπτονται οι πρωτευουσιάνοι και ας κάνουμε τις επιλογές μας!
Λεγραινά: Εξευρενήστε τις σπηλιές και απολαύστε πεντανόστιμες τσιπούρες
Τα Λεγραινά ή ΚΑΠΕ ή κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα, Σούνιο βρίσκονται σε απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 62,7 χλμ., 1 ώρα και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ Αττικής από 07:30-17:30.
Καθαριότητα: Κατάλληλη παραλία και καθαρή. Μόνο να μην έχει νοτιά. Εάν έχει να την αποφύγετε για εκείνη την ημέρα…
Στην παραλία και τη θάλασσα: Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Από το μεσημέρι και μετέπειτα ιδιαίτερα πολυπληθής παραλία. Εάν δεν θέλετε πολύ κόσμο, προτιμήστε να την επισκεφθείτε τις καθημερινές.
Τιμές – Οργάνωση: Δεν είναι οργανωμένη παραλία.
Φαγητό: Μια καντίνα και πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, εξαιρετικές τσιπούρες!
Αξιοθέατα: Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Sports: Πολύ ρακέτα, και αρκετοί ημίγυμνοι και γυμνοί…
Πόρτο Ράφτη: Η αθάνατη ερωτοσπηλιά από τα ‘90s
Το Πόρτο Ράφτη (Ερωτοσπηλιά, Αγ. Μαρίνα, Άγ. Σπυρίδωνας, Αυλάκι βρίσκεται σε απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 43,3 χλμ., 52 λεπτά με το αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ Αττικής από 6:15-21:15.
Καθαριότητα: Κατάλληλες και καθαρές παραλίες.
Στην παραλία και τη θάλασσα: Μικρός κόλπος με σπηλιές και αμμουδιά. Στην Αγία Μαρίνα είναι εξαιρετικά τα νερά.
Τιμές – Οργάνωση: Δεν είναι οργανωμένη παραλία. Καντίνες, και beach bar με σνακ.
Φαγητό: Καλό και φρέσκο ψάρι.
Αξιοθέατα: Η αρχαία Δρίβλια και το γραφικό λιμανάκι.
Sports: Στην Ερωτοσπηλιά… έρωτας φυσικά με αρκετό ερωτευμένο κόσμο ενίοτε να έχετε κατά νου! Στο Αυλάκι έχει γήπεδα μπάσκετ, beach volley και ποδοσφαίρου.
Κακιά σκάλα: Δοκιμάστε το Μαυροπήγαδο ή Καλοπούσι (παραδίπλα)
Η Κακιά Θάλασσα (Κερατέα) βρίσκεται σε απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 52,1 χλμ., 1 ώρα με το αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ Αττικής από 6:45-22:30.
Καθαριότητα: Κατάλληλη και αρκετά καθαρή. Μόνο που όταν έχει βοριά, έχει πολλά σκουπίδια!
Στην παραλία και τη θάλασσα: Ψιλό βότσαλο έξω και άμμος μέσα.
Τιμές – Οργάνωση: Δεν έχει είσοδο, αλλά υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουσιέρες, αποδυτήρια και κυλικείο.
Φαγητό: Ψάξτε τον «Γιωργάκη» για φαγητό. Τον συστήνουν οι ντόπιοι. Αξιοθέατα: Πολλά αρχαία έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου. Αξίζει μια βόλτα μέχρι εκεί!
Sports: Ρακέτα και μπάσκετ στα διπλανά γήπεδα.