Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια και η αγανάκτηση των οδηγών στο «κόκκινο», με την ισχύ από σήμερα το πρωί των νέων τιμών σε τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στην Κορίνθου-Τριπόλεως. Εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες οδηγοί σε Σχηματάρι και Αφίδνες. Στον σταθμό Αφιδνών, εκτός της ελλιπούς ενημέρωσης, σημειώθηκε και έλλειψη στα κέρματα!
Παράλληλα, σε πολλές πινακίδες είναι ακόμη αναγραμμένες οι παλιές τιμές, κάτι που σίγουρα επέτεινε τον εκνευρισμό των οδηγών, που αρνούνταν να πληρώσουν επιπλέον, μιας και δεν ήταν καν ενημερωμένοι για τις αυξήσεις.
Με τις νέες τιμές πάντως οι αυξήσεις φτάνουν μέχρι και το 45%. Συγκεκριμένα, είχαν ανακοινωθεί αυξήσεις στα διόδια στους βασικούς σταθμούς όπως οι Αφίδνες και το Σχηματάρι από 2 ευρώ σε 2,75 ευρώ και στον δρόμο Κορίνθου-Τριπόλεως από 2 ευρώ για τα Ι.Χ. στα 2,90 ευρώ. Όμως, λόγω έλλειψης κερμάτων από τους υπεύθυνους της κοινοπραξίας, η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι στρογγυλοποιεί το ποσό στους σταθμούς Αφιδνών, Σχηματαρίου και Τραγάνας, από 2 ευρώ και 75 λεπτά, στα 2 ευρώ και 70 λεπτά.
Νέες τιμές και στους Σταθμούς των διοδίων Πελασγίας στα 1,90 ευρώ, Μεσοχωρίου 2,50, Τεμπών 0,90 και Λεπτοκαρυάς 1,60 ευρώ.
«Νέο χαράτσι σε βάρος των εργαζομένων αποτελούν οι αποφάσεις αύξησης των διοδίων περίπου κατά 30%» δηλώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Το ύψος της αύξησης ήδη εξανεμίζει την κατάπτυστη αύξηση που υπέγραψαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Επιβεβαιώνεται σε όφελος ποιων λειτουργούν και οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις» προστίθεται.«H νέα τιμολογιακή πολιτική είναι σύμφωνη με τις συμβάσεις παραχώρησης που έχουν επικυρωθεί και από την ελληνική Βουλή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.
Τάνια Κατσάνη