Τη Μεγάλη Τετάρτη, και στις 15:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά. Το πρωί της Κυριακής, 1η Απριλίου, ο Στέλιος Σκλαβενίτης πέθανε ηλικία 53 ετών.
Το μεσημέρι της Κυριακής το νοσοκομείο «Υγεία» εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.
Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β».
«Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Σκλαβενίτης ταλαιπωρούνταν αρκετές μέρες από γρίπη.Φυσικά, όπως οι περισσότεροι, δεν έδωσε σημασία νομίζοντας πως είναι ένα απλό κρύωμα που θα περάσει.Το βράδυ του Σαββάτου (31/03) όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία». Ο Στέλιος Σκλαβενίτης έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Κλείνουν σούπερ μάρκετ για την κηδεία του Σκλαβενίτη
Τη βαθύτατη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Στυλιανού Σκλαβενίτη, μετόχου και επί σειρά ετών αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» ΑΕΕ και αντιπροέδρου της «ΜΑΡΤ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ» ΑΕΕ, εκφράζουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών τα οποία συνήλθαν εκτάκτως την Κυριακή 1 Απριλίου στα γραφεία τους στο Περιστέρι.
Τα διοικητικά συμβούλια αποφάσισαν ομόφωνα να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, οι μονάδες και τα γραφεία των δύο εταιρειών στην Αττική την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, από τις 15.00 έως τις 17.00, ημέρα και ώρα της εξοδίου ακολουθίας.
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αποφασίστηκε σε όλα τα καταστήματα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις.