Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα προβάλλει τη Γαλλο-ιταλική ταινία «Η Παλιοπαρέα» («Vincent, François, Paul… et les autres»), σε σκηνοθεσία Κλοντ Σοτέ.
Λίγα λόγια για την ταινία

Τρεις πολύ καλοί φίλοι συναντιούνται τακτικά πότε στην εξοχική κατοικία του ενός, πότε σε γραφικά παριζιάνικα μπιστρό και συζητάνε τα προβλήματά τους με ποτά και με τσιγάρα. Ο Βινσέντ (Yves Montand), είναι ένας καλοσυνάτος επιχειρηματίας στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και διαζευγμένος.
Ο Φρανσουά (Michel Piccoli), είναι ένας πετυχημένος γιατρός με καλή οικονομική επιφάνεια, ο οποίος έχει πάψει να πιστεύει σε ιδανικά. Αυτό η γυναίκα του δεν το ανέχεται και νιώθοντας παραμελημένη τον απατά. Ο Πολ (Serge Reggiani), είναι ένας συγγραφέας που στερείται πλέον έμπνευσης και βρίσκει διέξοδο στο ποτό.
Στην παρέα θα προστεθεί ο νεαρός Ζαν (Gerard Depardieu), προστατευόμενος του Βινσέντ και ερασιτέχνης μποξέρ, ο οποίος βρίσκεται σε δίλημμα προκειμένου να κάνει έναν αγώνα που θα καθορίσει την μελλοντική του σταδιοδρομία. Μια ξαφνική αδιαθεσία του Βινσέντ θ’ αναστατώσει την παρέα, αλλά σύντομα θα βρει και πάλι τον ρυθμό της και με τον ίδιο υγιή, θα συνεχιστούν οι Κυριακάτικες συναντήσεις στην ύπαιθρο. Η πίκρα όμως και η απογοήτευση που θα δεχθεί ο Φρανσουά καθώς τον εγκαταλείπει η γυναίκα του, θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία του συμπαραστέκονται και ιδιαίτερα ο Βινσέντ, o oποίος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει εγκατάλειψη.
Mια ταινία για τα πάνω και τα κάτω της ζωής, τη μέση ηλικία, τη φιλία, τη συντροφικότητα…
Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία (1974)
Διάρκεια ταινίας: 120΄
– Υπεύθυνος προγράμματος: Χρήστος Ποτίδης
– Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μαντάς
– Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Νούλη Τσαγκαράκη
– Ψηφιακή ανάλυση: Βάσια Σκυλακάκη
– Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς.
– Είσοδος ελεύθερη





































































































