Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο το Σώμα απασχόλησε προ ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της χορήγησης αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου στη λαϊκή αγορά της πόλης σε οικονομικούς μετανάστες. Το θέμα τέθηκε από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Κυριάκο Κουτρούλη, ο οποίος ρώτησε τη διοίκηση εάν προτίθεται να προχωρήσει στη χορήγηση νέων αδειών, καθώς αυτές που είχαν δοθεί έληξαν, επισημαίνοντας ότι «το θέμα είναι κοινωνικό».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κώστας Μήνας σημείωσε ότι έχει πάρει από όμορους δήμους ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες επεξεργάζονται από τον Δήμο προκειμένου να εφαρμοστούν και στο Ηράκλειο.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος δήλωσε ότι θα εξεταστεί το νέο νομικό καθεστώς και θα υπάρξει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου επί του θέματος. Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι μικροπωλητές θα καταλαμβάνουν μόνο τον χώρο που πρέπει γιατί «δεν πρέπει να μετατραπεί το Ηράκλειο σε παζάρι».