Συνάντηση στο δημαρχείο, με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης είχε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας προς όλους τους εμπόρους.
Στη συνάντηση αυτή ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου για την αισθητική και τη λειτουργική ανάπλαση της πόλης. Ειδικά το σχέδιο για την περιοχή του κέντρου, οι εργασίες για την υλοποίηση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η γνώμη των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, είναι απόλυτα σεβαστή, όπως σεβαστή είναι και η επιθυμία το Ηράκλειο να μπει σε μια σταθερή τροχιά εξέλιξης.
Από την πλευρά τους, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου διατύπωσαν με σαφή τρόπο την επιθυμία τους να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους στα καίρια ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του κέντρου.
Στις προτάσεις του δημάρχου για συνεργασία των δύο πλευρών συγκαταλέγεται η ανοικτή πρόσκληση προς τους εμπόρους (είτε συλλογικά, είτε μεμονωμένα καταστήματα) να μετέχουν με τις προσφορές τους στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου (π.χ. στο πρόγραμμα στήριξης των Ηρακλειωτών φοιτητών της επαρχίας), στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και στον, από κοινού, σχεδιασμό ειδικών εκδηλώσεων με εκκίνηση τα ερχόμενα Χριστούγεννα.