Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής η 4η συνάντηση με τα παιδιά, στη λέσχη ανάγνωσης που αφορά τις ηλικίες 9-12 ετών. Συντονίστρια η συγγραφέας Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί για 2η χρονιά τη δράση εθελοντικά.
Το βιβλίο που παρουσίασε η συντονίστρια στα παιδιά ήταν « To ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1» της συγγραφέως Τζένης Κουτσοδημητροπούλου από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
Ένα βιβλίο κατάλληλο να εμπλουτίσει τη φαντασία των παιδιών αυτής της ηλικίας μα και συνάμα να τους προσφέρει γνώσεις. Να γνωρίσουν αυτόχθονες λαούς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και να μάθουν για τις καθημερινές τους συνήθειες και τον πολιτισμό τους. Και όλα αυτά μέσω ενός ιπτάμενου τρίκυκλου.
Διαβάστηκαν αποσπάσματα και έγινε μια όμορφη συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παιδιών τα οποία ενθουσιάστηκαν.
Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν μα ύστερα από έντονη επιθυμία τους θα το συνεχίσουν και στην επόμενη συνάντησή τους!
Επίσης στη συνάντηση αυτή ήρθε και ένα νέο μέλος όπου η ομάδα το υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. Είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο να συνεχίζουν να έρχονται στη βιβλιοθήκη παιδιά και να συμμετέχουν ενεργά στις λέσχες ανάγνωσης.
Στο τέλος δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 3η Τετάρτη του Φεβρουαρίου.