Με στόχο την ανανέωση και ανασυγκρότηση των δυνάμεων της και την εκλογή νέων οργάνων, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μελών της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα».
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης «καταδείχθηκε για άλλη μία φορά η πλήρης επικράτηση στον Δήμο μας, της συντηρητικοποίησης, της καθεστωτικής αντίληψης και του υπερενισχυμένου δημαρχοκεντρικού μοντέλου που οδηγεί κατ’ ουσία στην αλλοίωση των δημοκρατικών, συμμετοχικών χαρακτηριστικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ, κρίσιμες αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου πέρασαν στην Οικονομική Επιτροπή τα προηγούμενα χρόνια, η σύνθεση των Επιτροπών ακολούθησε τη λογική των 3/5 για την πλειοψηφία και των 2/5 για το σύνολο της μειοψηφίας, καταργήθηκαν τα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην Δήμων) Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης ενώ πρόσφατα ακολουθήσε η κατάργηση των ΝΠΔΔ και των συλλογικών οργάνων διοίκησης τους και η μεταφορά της πολιτικής ευθύνης διοίκησής τους σε αντιδημάρχους».
Στο πλαίσιο αυτό, η «Κοινωνία Παρούσα» αποφάσισε τη τακτική παρέμβασής της για τη νέα δημοτική περίοδο 2024-2028 που επικεντρώνεται στα εξής:
– Η παράταξη λειτουργεί ταυτόχρονα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, γειωμένη μέσα στην κοινωνία.
– Αποτελεί δύναμη μίας σύγχρονης, τεκμηριωμένης, προγραμματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Συμβάλλει στον διάλογο με την κατάθεση (εναλλακτικών) προτάσεων στο Συμβούλιο και στις επιτροπές του Δήμου.
– Επιδιώκει την επικοινωνία και συνεργασία με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για θεσμικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και για τη συγκρότηση των οργάνων (βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας).
– Διατηρεί επικοινωνία και συνεργασία με την παράταξη της Διοίκησης σε προγραμματικά θέματα στα οποία μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.
– Αναδεικνύει τα κεντρικά ζητήματα που αφορούν στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κριτική σε κυβερνητικές επιλογές που θίγουν τον χαρακτήρα του Δήμου.
– Στέκεται σταθερά διεκδικητική απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση και την Περιφέρεια.
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία εκλέχθηκε η νέα Συντονιστική Επιτροπή, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία των μελών και φίλων της παράταξης, του πρόεδρου του Λαϊκού Θεάτρου Ν. Ερυθραίας Νίκου Αναγνώστου και των συντοπιτών μας Αθηνάς Λινού, βουλευτή βόρειου τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του τ. προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του Πάνου Σκουρλέτη, τ. υπουργού Εσωτερικών, νυν στελεχών της Νέας Αριστεράς.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter