«Καιρός να δούμε τα φίδια φιλικά!», προτείνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το 3ο Ερπετολογικό Συμπόσιο και παράλληλα μία Έκθεση Ζωντανών Ερπετών.
Το φετινό Ερπετολογικό Συμπόσιο, συμπίπτει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρεία (ΕΛΕΡΠΕ), η οποία και το συνδιοργανώνει μαζί με το Μουσείο. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο «Αμφιθέατρο Α. Γουλανδρής», όπου θα λάβουν χώρα ομιλίες σχετικές με τις δράσεις της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας.
Η Έκθεση Ζωντανών Ερπετών που αναμένεται να συγκεντρώσει για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον μικρών και μεγαλύτερων επισκεπτών, θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικούς εκπροσώπους ερπετών και αμφιβίων της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών. Τα ελληνικά είδη που θα συναντήσουν οι επισκέπτες στην Έκθεση, έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών με τη χρήση των ειδικών αδειών από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ενώ τα ξενικά είδη προέρχονται από διασώσεις.
Η Έκθεση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ο κύριος σκοπός της είναι οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο αλλά και οι επισκέπτες του Μουσείου:
• Να γνωρίσουν τα ερπετά και αμφίβια της χώρας μας.
• Να συνειδητοποιήσουν την αξία και τον ρόλο τους στη φύση και στην ίδια τη ζωή.
• Να διαλευκάνουν τις παρεξηγήσεις σχετικά με τα ερπετά και να τα απενεχοποιήσουν.
• Να μάθουν πως αντιμετωπίζονται τα δαγκώματα των φιδιών.
• Να ενημερωθούν για το παράνομο εμπόριο των ερπετών και αμφιβίων και το νομικό πλαίσιο που τα διέπει.
Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, η δρ. Εμμανουέλα Καραμέτα θα δώσει ομιλία το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, σχετικά με τα αμφίβια και ερπετά της Ελλάδας. Η ομιλία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και θα έχει διάρκεια περίπου μιας ώρας. Η ομιλία/παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην “Αίθουσα Κύκλος” του1ου ορόφου του Κέντρου ΓΑΙΑ και θα επαναληφθεί στις 11:00 και στις 13:00.
iNFO
* Λειτουργία Έκθεσης
– Σαββατοκύριακα 9-10 & 16-17 Νοεμβρίου
Ωράριο: 10:00 – 19:00
Εισιτήρια: Ενήλικες: 15€
Παιδιά (3-18 ετών)/φοιτητές/ ενήλικες άνω των 65 ετών/ κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 7€
– Καθημερινές
Ωράριο: 09:00 – 14:30
Εισιτήρια
Ενήλικες: 12€
Παιδιά (3-18 ετών)/ φοιτητές/ ενήλικες άνω των 65 ετών/ κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 7€
Το εισιτήριο ισχύει για όλες τις εκθέσεις του Μουσείου.
Πληροφορίες: www.gnhm.gr, 210 8015870
* Πληροφορίες Συμποσίου
Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Διάρκεια: 10:00 – 14:30
Κόστος Εγγραφής: 15€
Με την εγγραφή ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκθέσεις του Μουσείου.
Πληροφορίες: 210 7274544
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία –Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook