Κάλεσμα προς τους πολίτες, οι οποίοι αυτές τις γιορτές επέλεξαν να προμηθευτούν φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, απευθύνει ο Δήμος Κηφισιάς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σωστά η συλλογή τους.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να εναποθέτουν τα δέντρα -οποιουδήποτε μεγέθους- δίπλα και όχι εντός των κάδων απορριμμάτων και στη συνέχεια να ενημερώνουν την Υπηρεσία Ογκωδών του Δήμου στο τηλέφωνο 2106206677 προκειμένου να γίνει η χωριστή συλλογή τους.
Η ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, σημειώνει η δημοτική Αρχή, αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς δεν καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Αντ’ αυτού μεταφέρονται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) του ΟΕΔΑ Φυλής, όπου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού compost.
Διαβάστε: Αδάμες: Συνάντηση κατά των διοδίων στην Εθνική Οδό – Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις