Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ιστορική άνοδο της Αθλητικής Ένωσης Κηφισιάς στη Super League, οι προετοιμασίες για τη νέα περίοδο προχωρούν. Μάλιστα η πρώτη είδηση που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι οι «κυανόλευκοι» στην πρώτη ιστορική τους παρουσία στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα αγωνιστούν στο Ζηρίνειο, αλλά στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής.
Αυτό ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ SPORT ο πρόεδρος της Α.Ε. Κηφισιάς Χρήστος Πρίτσας, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα απάντησε: «Έχουμε κάνει πολλούς φίλους εκεί (Καισαριανή), μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η περιοχή και νιώθουμε το γήπεδο σαν σπίτι μας».
Παράλληλα ο Χρ. Πρίτσας αποκάλυψε πως οι βελτιωτικές εργασίες ενόψει Super League έχουν ήδη ξεκινήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Άλλωστε, η Καισαριανή είναι μια έδρα που έχει χρησιμοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν η Κηφισιά, ενώ φέτος, εντός έδρας αγώνες έδωσε τόσο στη Ριζούπολη όσο και στο Ζηρίνειο, στο οποίο επέστρεψε από τις 19 Απριλίου και την 20ή αγωνιστική.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Ζηρίνειο πιθανότατα να αποτελέσει την έδρα της ομάδας Κ-19 της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου 2023-24.
«Άξιζε η ταλαιπωρία για 5 παιχνίδια;»
Οι παραπάνω εξελίξεις φέρνουν ξανά στην επιφάνεια το θέμα με τα έργα στο Ζηρίνειο, για τα οποία ο αθλητικός κόσμος της πόλης ήρθε σε «σύγκρουση», με μεγάλο «θύμα» τον στίβο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι οποίοι στο άκουσμα της είδησης ότι η Κηφισιά του χρόνου θα παίξει στην Καισαριανή, αναρωτήθηκαν αν «άξιζε η ταλαιπωρία για 5 παιχνίδια;» (σ.σ. τόσα έδωσε η ομάδα φέτος στο πρωτάθλημα στο Ζηρίνειο).
Είναι δεδομένο ότι από τον Ιούνιο του 2022, όταν η πρώτη μπουλντόζα «πλήγωσε» το σχεδόν αχρησιμοποίητο (τότε) ταρτάν, πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γίνει (όχι όμως και το «μπαλόνι», το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμο, θα κάλυπτε τις ανάγκες ακαδημιών, αθλητών και ομάδων).
Από τη μια υπάρχουν πολλοί οι οποίοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα έργα, τα οποία ασφαλώς και βελτίωσαν θεαματικά τόσο τον αγωνιστικό χώρο (νέος χλοοτάπητας) όσο και την κερκίδα (νέα καθίσματα, κάγκελα ασφαλείας κ.λπ.). Οι ίδιοι τονίζουν ότι η Κηφισιά έπρεπε να επιστρέψει στη φυσική της έδρα που είναι το Ζηρίνειο και να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της , καθώς η εικόνα του γεμάτου από φιλάθλους και παιδιά Ζηρινείου, είναι κάτι ανεκτίμητο.
Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι εξακολουθούν να εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους για τον τρόπο που έγιναν τα έργα, δημιουργώντας σοβαρά θέματα στη λειτουργία του στίβου, αλλά και τη μείωση των διαδρομών από 6 σε 5.
Παράλληλα, τα όσα είπε ο Χρ. Πρίτσας για την έδρα της ομάδας τη νέα χρονιά στη Super League ήρθαν να «επιβεβαιώσουν» όλους όσοι έλεγαν εδώ και καιρό πως αν ανέβει η Κηφισιά στην επαγγελματική κατηγορία δεν θα μπορεί να αγωνίζεται στο Ζηρίνειο, το οποίο δεν πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις
που υπάρχουν. Μάλιστα κανένας δεν μπορεί να «βάλει το χέρι του στη φωτιά» για το αν το Ζηρίνειο μπορεί στο μέλλον με νέες εκτεταμένες εργασίες να γίνει κατάλληλο να φιλοξενήσει αγώνες της Super League.
Η «αθλητούπολη» ξεπερνά τις δυνατότητες του Δήμου
Κακά τα ψέματα, η Κηφισιά πέρα από το μοναδικό φυσικό της κάλλος, την ιστορία, την παράδοση, έχει στο DNA της και τον αθλητισμό. Έτσι ο χαρακτηρισμός «αθλητούπολη» της ανήκει δικαιωματικά. Όμως αυτή η «αθλητούπολη», με τα «πάνω της και τα κάτω της», γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο. Έτσι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο ο Δήμος, παρά τις προσπάθειες που κάνει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ομολογουμένως αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ όσοι ασκούν κριτική κάνουν λόγο για έλλειψη σοβαρού στρατηγικού σχεδιασμού, τον οποίο υπαγορεύουν οι συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού που έχουν διαμορφώσει πολλοί σύλλογοι της πόλης.
Ο Δήμος, πέρα από τη συντήρηση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, οφείλει να δει στο… μέλλον και να προετοιμαστεί για αυτό. Και ποιο είναι το μέλλον; Μα η δημιουργία ενός νέου αθλητικού χώρου (συν αυτός που θα γίνει στην Καλυφτάκη), ο οποίος θα αποτελέσει ακόμα μια «κυψέλη» για όλη την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.
Ασφαλώς η αναζήτηση χώρων, αλλά και η εξασφάλιση κονδυλίων δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως η εξεύρεσή τους είναι ανάγκη. Την ίδια στιγμή και οι σύλλογοι δεν θα πρέπει να τα περιμένουν όλα από τον Δήμο, αλλά θα πρέπει στο μέτρο του δυνατού να οργανωθούν (γίνονται προσπάθειες από κάποιους εξ αυτών), να έχουν εξωστρέφεια και να αποτελέσουν ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr