Όπως τονίζει ο ίδιος: «Όνειρό μου είναι να ξαναβρεθώ και πάλι στην αφετηρία μαζί με τους συναθλητές μου από όλο τον κόσμο, και να ξαναζήσω όλες εκείνες τις όμορφες αναμνήσεις που έχω από τις προηγούμενες συμμετοχές μου. Από μικρός, θυμάμαι, διαβάζαμε στη μυθολογία για το βουνό του Ολύμπου, ποτέ όμως δεν φανταζόμουν ότι μετά από κάποια χρόνια θα αγωνιζόμουν να τον διασχίσω. Ακόμη και τώρα μετά από τόσες συμμετοχές, όταν φτάνω στην κορυφή των 2800 μέτρων, με καταλαμβάνει το δέος από την μοναδικότητα και τον σεβασμό που πρέπει να του δείξω. Όμως, όση κούραση και αν υπομείνω, όσο και αν έχω φτάσει ή ακόμη και ξεπεράσει τα όρια μου, τίποτα δεν συγκρίνεται με το αίσθημα της ολοκλήρωσης που νιώθω όταν περάσω την γραμμή του τερματισμού υγιής. Εκείνη η στιγμή είναι πάντα η αρχή και το τέλος της πολύμηνης προσπάθειας μου. Το ζεστό χειροκρότημα των εκατοντάδων φίλων του αγώνα, με περιβάλει μόλις μπαίνω στην πόλη του Λιτόχωρου, και ταυτόχρονα με ανακουφίζει και με γεμίζει χαρά γιατί για μια ακόμα φορά ξέρω ότι κατάφερα να τερματίσω».
Ο Δημήτρης Τζανετής από τη Νέα Ερυθραία φιλοδοξεί να ακουμπήσει την πιο ψηλή κορυφή του Ολύμπου, στα 54 του χρόνια, αυτή τη φορά με «όπλα» του την εμπειρία, την τακτική, την τεχνική και τη θετική ψυχολογία, ένα όνειρο ζωής για τους μαραθωνοδρόμους, μεταξύ των οποίων συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς ορεινού τρεξίματος.
Η διαδρομή των αθλητών αναβιώνει την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας στο μυθικό «βουνό των θεών». Από το σχεδόν απόλυτο μηδέν υψόμετρο της εκκίνησης στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα, οι αθλητές φτάνουν μετά από 21 χιλιόμετρα πάνω στα εκπληκτικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου μέχρι τα 2.780 μέτρα, περνώντας μπροστά από το «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού. Η συνολική απόσταση μέχρι τον τερματισμό τους στο Λιτόχωρο είναι 44 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής στα δύσβατα μονοπάτια του Ολύμπου. Και ποιο είναι το έπαθλο έπειτα από τόσους μήνες προπόνησης; «Ένα κλαδί ελιάς επειδή τερμάτισες. Ο αθλητισμός είναι όραμα και στόχοι. Για μένα η συμμετοχή και ο τερματισμός είναι το σημαντικότερο. Ο στόχος μου είναι να πετύχω έναν καλό χρόνο, κάτω από τις 7 ώρες και αν δυνατόν, να είμαι ο καλύτερος στην κατηγορία μου», τονίζει ο Δημήτρης Τζανετής και όλοι του το ευχόμαστε ολόψυχα.
Πέρυσι, με χρόνο 7 ώρες 13 λεπτά και 11 δεύτερα, ο Δημήτρης Τζανετής τερμάτισε 130ος στη γενική κατάταξη και 9ος στην κατηγορία των 50 ετών και άνω, μεταξύ 660 συμμετεχόντων και 435 αθλητών συνολικά που τερμάτισαν εντός χρόνου.