Σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου, είναι η 78η επέτειος από την Νάκμπα, τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα εδάφη τους το 1948.
Με αφορμή την επέτειο – όπως και πέρυσι – αναρτήθηκε η σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη συμπαράστασή στον Παλαιστινιακό λαό.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:
«Σήμερα με τις δραματικές συνθήκες να επιδεινώνονται στην Παλαιστίνη είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη της συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, η ανάγκη να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος στα εδάφη του.
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, όπως δείχνει και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στέκεται απέναντι στους πολέμους, στους εκτοπισμούς, στην κατοχή».







































































































