Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών εξελίσσεται η φετινή Elite League, με τη «μάχη» για την κατάκτηση της κορυφής αλλά και αυτή για την παραμονή να προμηνύεται συναρπαστική.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρωτιά μετά από 21 αγώνες μοιράζονται τρεις ομάδες με 35 βαθμούς (Ελευθερούπολη, Μαρούσι και Πανερυθραϊκός) ενώ σε απόσταση «αναπνοής» με 34 βαθμούς βρίσκονται ακόμα τρεις ομάδες (Παπάγου, Ψυχικό και Ηρακλής).
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ουρά του πρωταθλήματος, καθώς πέρα από τη σχεδόν καταδικασμένη σε υποβιβασμό Καβάλα με μόλις μια νίκη σε 21 αγώνες, οι υπόλοιπες ομάδες θα το «παλέψουν» μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.
Αίαντας Ευόσμου και Αγρίνιο με 29 βαθμούς, Αμύντας με 28 βαθμούς και ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με τα σημερινά δεδομένα θα «κυνηγήσουν» κάθε βαθμό προκειμένου να μείνουν στην κατηγορία.
Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου
Τον πρώτο λόγο για τη νίκη αναμένεται να έχει στο κλειστό του Αγίου Θωμά το Μαρούσι το οποίο το Σάββατο στις 20:00 υποδέχεται τον Χαρίλαο Τρικούπη. Οι παίκτες του κόουτς Σκαραφίγκα πηγαίνουν στο παιχνίδι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά τη σπουδαία νίκη στο «σαλούν» απέναντι στον Παπάγο με 84-89. Ο Στασινός στο ντέρμπι των βορείων προαστίων έκανε «πράματα και θάματα» σταματώντας στους 27 πόντους!
Τη μαχητική Μεγαρίδα υποδέχεται η Α.Ε. Ψυχικού το Σάββατο στις 17:00 με στόχο να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να μείνει κοντά στην κορυφή. Οι «σκίουροι» την προηγούμενη αγωνιστική νίκησαν στο «Στέλιος Καλαϊτζής» τον Πανερυθραϊκό με το εντυπωσιακό 55-72 δείχνοντας τα «δόντια» τους.
Δύσκολη έξοδο έχει αυτή την αγωνιστική ο Παπάγος, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή το Σάββατο στις 17:00. Οι «στρατηγοί» θέλουν να επιστέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από το Μαρούσι και να διατηρήσουν την επαφή τους με το… ρετιρέ της βαθμολογίας.
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι δίνει η ΦΕΝ εκτός έδρας με τον Αμύντα το Σάββατο στις 17:00. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός (28 ο Αμύντας, 27 η ΦΕΑ) με τον νικητή της αναμέτρησης να παίρνει «βαθιά βαθμολογική ανάσα». Η ομάδα των βορείων προαστίων την Τετάρτη σε εξ αναβολής παιχνίδι νίκησε στο «Απόστολος Κόντος» τον Χαρίλαο Τρικούπη με 73-70.
Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής είναι αυτό του Πανερυθραϊκού με τον Τρίτωνα στο κλειστό του Στρέφη την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 15:00. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας αναμένεται να έχει δύσκολο έργο σε μια δύσκολη έδρα.