Μια νέα πρόταση και μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση που εναρμονίζει και γεφυρώνει δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Μαΐου στη Galerie Δημιουργών.
Η παραδοσιακή ελληνική μουσική ανταμώνει την ινδική σε μια πρωτότυπη σμίξη και προσέγγιση δίνοντας ένα νέο και ιδιαίτερο ethnic ηχόχρωμα με το πάντρεμα των δύο αυτών σημαντικών σχολών της ανατολής.
Στην παράσταση θα ακουστούν συνθέσεις του Δημήτρη Ρουμελιώτη, εμπνευσμένες από την ινδική κλασσική μουσική και μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Η Μαρία Κατινάρη θα ερμηνεύσει με αυτοσχεδιαστική διάθεση φωνής και οργάνων, με απρόσμενα ταιριάσματα από το ευρέως γνωστό ρεπερτόριο του ρεμπέτικου Μπάτη, Βαμβακάρη, Νταλγκά, Παπάζογλου.
Επίσης θα ακουστούν αγαπημένα παραδοσιακά της σμυρναίικης σχολής που αποκτούν μια φρέσκια αίσθηση και αποδίδονται από βιολί, τζουρά, ούτι και κρουστά εμπλουτισμένα με τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές από τους ήχους του σιτάρ.
Μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση που το διονυσιακό στοιχείο, συναντιέται και αναμιγνύεται με το μελαγχολικό βυζαντινό γεφυρώνοντας με φυσικότητα κι αρμονία ετερόκλητα μουσικά στοιχεία. Γιατί η μουσική είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα αέναο ταξίδι κι όχι ένα λιμάνι.
Μαρία Κατινάρη φωνή
Δημήτρης Ρουμελιώτης σιτάρ, φωνή
Δημήτρης Μικελής ούτι
Γιώργος Μυλωνάς βιολί, τζουράς
Leonardo Zada κρουστά
iNFO
Ημέρα παράστασης: Σάββατο 13 Μαΐου
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 6251732
Galerie Δημιουργών Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr