● Στο εργασιακό:
«Υπάρχει μεγάλη πίεση από τους Κηφισιώτες προς τον Δήμο για εύρεση μιας θέσης εργασίας σε αυτόν. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία σε σχέση με τις ανάγκες μας και τον αριθμό των προσλήψεων. Δώσαμε μεγάλη μάχη πριν από 1 χρόνο στο υπουργείο Εσωτερικών και καταφέραμε να μοριοδοτείται η εντοπιότητα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει εν εξελίξει η διαδικασία πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων και υπολογίζουμε τα αποτελέσματα να τα έχουμε γύρω στον Ιανουάριο. Παράλληλα, τρέχουν άλλοι 2 διαγωνισμοί εποχικού προσωπικού και ένας τρίτος εντός του 2009, για να τους προσλάβουμε έως τις 15 Ιανουαρίου 2010. Το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις μίσθωσης έργου είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των Δήμων. Είναι δύσκολο να λειτουργήσουν δίχως αυτές, όταν αναγκάζεσαι να προσλαμβάνεις εποχικό προσωπικό σε θέσεις που θα έπρεπε να έχουν εμπειρία και την οποία, μέχρι να την αποκτήσουν, ολοκληρώνεται η σύμβασή τους. Το νέο νομοσχέδιο σίγουρα θα φέρει σε δύσκολη θέση τους ΟΤΑ και θα ανεβάσει και το κόστος λειτουργίας τους. Αυτή την στιγμή στον Δήμο εργάζονται 265 μόνιμοι υπάλληλοι, 171 με συμβάσεις αορίστου χρόνου στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, 168 με σύμβαση ορισμένου χρόνου (αυτή τη στιγμή συνεχίζουν οι 80) και 180 εργάζονται με συμβάσεις μίσθωσης έργου».
● Στη διοικητική μεταρρύθμιση:
«Πιστεύουμε στη μεταρρύθμιση, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε λόγω έλλειψης πόρων είτε επειδή δεν υπήρχε αποφασιστικότητα. Ωστόσο, τίποτα δεν θα καταφέρουμε αν δεν δοθούν οι πόροι που απαιτούνται για τη λειτουργία των νέων διευρυμένων Δήμων. Σίγουρα θα υπάρχουν λιγότερες Περιφέρειες και ο Περιφερειάρχης θα είναι αιρετός, όμως σίγουρα θα υπάρχει κάποιος εποπτεύων πάνω από αυτόν. Ελπίζω να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση, αν δεν έχουν εξασφαλιστεί αυτά τα κονδύλια. Σύμφωνα με έρευνα της ΚΕΔΚΕ και του ΙΝΚΑ, απαιτούνται περίπου 4 δισ. ευρώ για να λειτουργήσουν οι νέες αρμοδιότητες που θα εκχωρηθούν στους ΟΤΑ. Αν αυτά τα χρήματα δεν βρεθούν, τότε θα έχουμε μεγάλες αναταράξεις και συγκρούσεις, ειδικά στους Δήμους της περιφέρειας. Ως Δήμος Κηφισιάς, ένας από τους 12 Δήμους της αρχαίας Αθήνας, με πάνω από 25 αιώνες ιστορίας και με υγιή οικονομική κατάσταση, μπορούμε να ζήσουμε και δίχως συνενώσεις. Όμως, αν γίνουν, οι Δήμοι που θα ενωθούν με μας θα πρέπει να ακολουθήσουν τον βηματισμό μας. Δεν γίνεται δίπλα σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο να υπάρχουν Δήμοι που ακόμη κινούνται με τον… αραμπά. Ωστόσο, η Κηφισιά δεν θα είναι εκτός αποφάσεων της ΚΕΔΚΕ. Θα είμαστε συνεπείς στη συνένωση, ακόμη κι αν θυμίζει τη συνένωση της προηγμένης Δυτικής με την υποβαθμισμένη Ανατολική Γερμανία».
● Στην υπογειοποίηση της Λ. Κηφισιάς (μετά από ερώτηση της «Α»): «Η μελέτη σκοπιμότητας της υπογειοποίησης έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και περιμένουμε να μας καλέσει. Κι εμείς από την πλευρά μας θα πιέσουμε όσο μπορούμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι η μοναδική λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κηφισιά. Όπως πρέπει να προχωρήσει και η διάνοιξη της Λ. Κύμης. Ένα έργο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσουμε να σβήσει».
● Στο πρόσφατο φιάσκο της συναυλίας της ΑΜΝΕΠ (μετά από ερώτηση της «Α»):
«Ήταν μια… παιδική ασθένεια αυτό που έγινε. Σίγουρα υπήρξε πρόβλημα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού και ελπίζουμε σε επόμενες τέτοιες δραστηριότητες να πάνε τα πράγματα πολύ καλύτερα. Σίγουρα, πάντως, είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να γεμίσεις ένα κλειστό γυμναστήριο όπως το “Ζηρίνειo”».
● Στην έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας:
«Δεν εφαρμόσαμε τις μελέτες μας τόσα χρόνια διότι το κόστος της για τον Δήμο είναι μεγαλύτερο από την απόδοση που θα έχει για τους κατοίκους (χρειάζεται χώρος για αμαξοστάσιο που δεν διαθέτει ο Δήμος, εξοπλισμός για συντήρηση κ.λπ.) Το δίκτυο της ΕΘΕΛ είναι επαρκές και καλύπτει συγκοινωνιακά το 80% της πόλης, με δυνατότητα επέκτασης. Άλλωστε, η πρόσφατη έντονη αντίδραση των κατοίκων της Πολιτείας για τη γραμμή 524 αποδεικνύει ότι υπάρχει πολύς κόσμος που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία, αντίθετα από όσους πιστεύουν ότι οι Κηφισιώτες είναι εύποροι και χρησιμοποιούν μόνο τα αυτοκίνητά τους».